Curs de dezvoltare a procesului de comunicare si relationare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Curs de dezvoltare a procesului de comunicare și relaționare

[2022-01-19]
Episcopia Romano-Catolică Iași în parteneriat cu Asociația Progress Art Satu Mare a organizat în zilele de 13 și 14 ianuarie 2022, la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian (Neamț), un curs de dezvoltare a procesului de comunicare și relaționare pentru angajații din cadrul Secțiunii Administrativ-Economice, activitatea fiind desfășurată în cadrul proiectului „Restructurarea administrativă a Episcopiei Romano-Catolice Iași”, finanțator Renovabis.

Cei 12 participanți laici și clerici, atât responsabili, cât și angajați ai departamentelor economic, juridic, administrație, contabilitate, comunicare socială, registratură, proiecte au beneficiat de un curs practic, bazat pe implicare activă, jocuri de rol, exerciții concrete de comunicare și relaționare, tehnici facilitate de doi formatori cu experiență în dezvoltare organizațională ai Asociației Progress Art.
Proiectul „Restructurarea administrativă a Episcopiei Romano-Catolice Iași” a început în ianuarie 2021, având două etape. Prima etapă cuprinde dezvoltarea infrastructurii electronice prin reînnoirea echipamentelor necesare în activitatea profesională a angajaților din sectorul administrativ-economic, realizarea, în parteneriat cu Compania OceanoBe Technology, a unei platforme, care utilizează un soft creat ținând-se cont de specificul instituțional al Episcopiei și aplicabil la nivelul sectorului administrativ-economic, și formarea angajaților în ceea ce privește utilizarea soft-ului și dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare instituțională, cea din urmă activitate fiind desfășurată în parteneriat cu OceanoBe Technology care oferă suport în utilizarea soft-ului și Asociația Progress Art Satu Mare care oferă formare umană și organizațională.
A doua etapă a proiectului, ce a fost demarată în ianuarie 2022, are în vedere continuarea procesului de dezvoltare digitalizată a instituției și formarea personalului în vederea aplicării în practica profesională de zi cu zi a soft-ului creat. Procesele de digitalizare și formare profesională a angajaților sunt extrem de importante pentru Episcopie, ele având în vederea creșterea satisfacției angajaților la locul de muncă, creșterea randamentului muncii lor, ceea ce conduce implicit la o dezvoltare instituțională în raport cu partenerii și colaboratorii existenți sau viitori. Considerăm că demersul de formare și perfecționare profesională este necesar a fi aplicat permanent la nivelul unei organizații deoarece, corelat cu o formare spirituală adecvată poate contribui la o dezvoltare umană completă. (Ramona Ciobanu, manager proiecte Episcopia Romano-Catolică Iași)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 503, Ultimul acces: 2024-03-01 03:58:21