Arad: Se infiinteaza un nou schit la Frumuseni, in apropiere de situl arheologic „Manastirea Bizere” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arad: Se înființează un nou schit la Frumușeni, în apropiere de situl arheologic „Mănăstirea Bizere”

[2022-01-21]
de Sorin Ionițe

Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului a aprobat înființarea unui nou schit, cu hramul „Izvorul Tămăduirii”, în localitatea Frumușeni, județul Arad, în apropiere de situl arheologic „Mănăstirea Bizere”.
Anunțul a fost făcut joi, 20 ianuarie, în cadrul unei întruniri a Sinaxei monahale a Eparhiei.
Sinaxa monahală a fost prezidată de IPS Timotei și PS Emilian Crișanul. ©Arhiepiscopia Aradului
Protosinghelul Iustin Popovici a fost numit reprezentant și împuternicit legal al Schitului înaintea instanțelor judecătorești, a tuturor unităților administrative și față de terți, informează Arhiepiscopia Aradului.
În cadrul Sinaxei, Părintele Iustin Popovici, Consilier cultural la Centrul Eparhial Arad, a afirmat, printre alte detalii tehnice în legătură cu sfântul așezământ, că Sinodul Mitropoliei Banatului a recomandat Arhiepiscopiei Aradului ca așezământul monahal să fie subordonat direct Centrului Eparhial.
„Terenul aferent acestui așezământ va fi donat Centrului Eparhial Arad prin intermediul căruia se vor derula toate procedurile privind obținerea documentelor necesare, precum și lucrările de construire. După ce așezământul va fi ridicat și va avea biserică și obștea monahală, Arhiepiscopia Aradului poate solicita Sinodului Mitropolitan transformarea sa în mănăstire”, a detaliat Protos. Iustin Popovici.
Așa va arăta viitorul schit de la Frumușeni. ©Arhiepiscopia Aradului
Așezământul, aflat în stadiul de proiect, pune la dispoziție un cont bancar pentru donații:
Beneficiar: Arhiepiscopia Aradului
IBAN: RO40 RNCB 0016 0054 4098 0042
BCR, Sucursala Arad
Schitul se va construi în apropierea unui sit arheologic de importanță națională, Mănăstirea Bizere. Acolo a existat, în jurul secolului 9, un lăcaș de cult bizantin care a devenit în secolul 12 mănăstire catolică benedictină ce a avut în jurul ei un complex arhitectural impozant.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 384, Ultimul acces: 2023-12-02 06:49:05