Ziua scrisului de mana: Scrisorile elevilor catre Eminescu, publicate intr-o carte de Arhiepiscopia Dunarii de Jos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua scrisului de mână: Scrisorile elevilor către Eminescu, publicate într-o carte de Arhiepiscopia Dunării de Jos

[2022-01-23]
de Sorin Ionițe

Arhiepiscopia Dunării de Jos a marcat Ziua internațională a scrisului de mână adunând și publicând scrisorile olografe ale elevilor către Mihai Eminescu.
Autorii lucrării „Eminescu – Luceafărul din inimile școlarilor” sunt elevi de clasa a 7-a care învață la Seminarul „Sf. Andrei” de la Galați. Operele lor au fost realizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale din acest an.
Duminică, 23 ianuarie, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala din Galați, Arhiepiscopul Casian i-a binecuvântat pe elevi și le-a oferit noua carte, apreciind scrisul „atât de frumos și de inspirat al tinerilor”.
Cartea a fost realizată la Tipografia „Candela Cuvântului” a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Ziua scrisului de mână (Handwriting Day) a fost inițiată în 1977 în Statele Unite, când specialiști din domeniul educației și-au dat seama că scrisul de mână începe să devină o abilitate pe cale de dispariție. Inițiativa a aparținuit Asociației manufacturierilor de instrumente de scris (WIMA). Ziua scrisului de mână coincide și cu data de naștere a lui John Hancock (1737–1793), unul din cei mai proeminenți oameni de stat americani, care și-a pus primul semnătura pe Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 208, Ultimul acces: 2023-01-31 13:31:00