Tipografia Cartilor Bisericesti, prezentata intr-un album monografic lansat la 140 de ani de la infiintare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tipografia Cărților Bisericești, prezentată într-un album monografic lansat la 140 de ani de la înființare

[2022-01-24]
de Sorin Ionițe

Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înființarea Tipografiei Cărților Bisericești, Editura Basilica a Patriarhiei Române a lansat albumul monografic „Tipografia Cărților Bisericești (1882-2022)”.
Volumul a fost prezentat joi în cadrul unei expoziții organizate pe aceeași temă, la Palatul Patriarhiei.
Volumul prezintă o analiză istorică de la înființare până în prezent, ima­gini din decursul existenței acestei tipografii, precum și facsimile ale celor mai importante cărți tipărite acolo, ca „pios omagiu și recu­noștință pentru toți ostenitorii care și-au desfășurat activitatea în această instituție bisericească”, se precizează în Cuvântul îna­inte.
„În era supra-abundenței informaționale, tiparul bisericesc rămâne o cale sigură de aflare a adevărului de credință și un refugiu pentru liniștea personală. În paginile a numeroase cărți de cult și ale cărților care transmit învățăturile patristice, dogmatice, morale, liturgice găsim permanent un cuvânt care zidește și un instrument de cultură interioară”, subliniază editorii.
Citește și interviul Basilica.ro cu actualul director al Tipografiei Cărților Bisericești, Pr. Ionuț Badea.
Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești – www.cartibisericesti.ro, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 508, Ultimul acces: 2024-07-08 07:48:21