PS Iustin a sfintit bustul marelui taragotist Dumitru Farcas - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Iustin a sfințit bustul marelui taragotist Dumitru Fărcaș

[2022-01-24]
de Sorin Ionițe

Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului a fost prezent duminică în satul Groși, localitatea natală a marelui taragotist Dumitru Fărcaș. Ierarhul a sfințit bustul edificat în fața primăriei din localitate și a participat la manifestările omagiale care au urmat.
PS Iustin a spus că edificarea acestui bust este „un semn al neuitării și al nobleții celor de la Groși și al celor care l-au cunoscut și din partea Bisericii o veșnică pomenire, neuitare și promovare a valorilor, a personalităților”.
„Biserica este instituția care nu poate fi decuplată de la promovarea valorilor, a identității, a culturii, a credinței, a folclorului, a limbii. Biserica este singura și ultima frontieră care ne ajută să mergem mai departe și să ne păstrăm filonul identitar, credința și cultura noastră românească”.
Bustul lui Dumitru Fărcaș a fost realizat în bronz de sculptorul Ioan Marchiș din Baia Mare.
La evenimentul de la Groși au fost prezenți numeroși artiști, între care Dorel Vișan și Grigore Leșe.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 403, Ultimul acces: 2023-11-30 12:22:29