Celebrarea Octavei de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor la Brasov - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Celebrarea Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Brașov

[2022-01-23]
„Am văzut steaua Lui la răsărit și am venit să îl adorăm.” (Matei 2,2) este citatul biblic care conduce tema Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din anul 2022. Sâmbătă 22 ianuarie 2022, în a V-a zi din săptămâna pentru Unitatea Creștinilor, în biserica greco-catolica „Sfântul Petru” din Brașov, s-au reunit reprezentanții celor șase culte participante, împreună cu un număr mare de credincioși. Corala Catolica condusă de maestrul Mihail Gorbonov, a întreținut o atmosfera caldă de rugăciune pentru împăcare si unitate.

Din încredințarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian și la invitația Vicarului administrativ, pr. Flavius Florea, s-a alăturat inițiativei de împreună rugăciune Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. În cuvântul rostit, Episcopul a transmis celor prezenți salutul și comuniunea de rugăciune Întâistătătorului Bisericii Greco-Catolice din Romania, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian. Rugăciunea la care este invitat fiecare creștin și coordonatele pe care se bazează unitatea s-au aflat în centrul reflecției Ierarhului: „Fiecare început de an ne amintește faptul că ucenicii lui Isus sunt dezbinați, și datorită acestui fapt suntem invitați la rugăciune. Rugăciunea trebuie să ne conducă spre o realitate nouă și trebuie să ne înalțe spre ceruri”.
În încheiere, făcând referire la citatul biblic care conduce tema Octavei de rugăciune din acest an, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie o stea care să le indice celorlalți unde se află Pruncul divin. Unul dintre momentele esențiale de mare încărcătură spirituală și unitate frățească a fost rostirea de către toți cei prezenți în trei limbi (română, maghiară și germană) a rugăciunii domnești Tatăl Nostru, urmată de Binecuvântarea lui Aaron: „Domnul să vă binecuvânteze și să vă păzească! Domnul să își lumineze fața spre voi și să se îndure de voi! Domnul să își înalțe fața peste voi și să vă dea pacea!” (Biroul de presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 198, Ultimul acces: 2023-02-01 06:30:34