Comemorarea Arhiepiscopului Raymund Netzhammer la Catedrala Sf. Iosif - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comemorarea Arhiepiscopului Raymund Netzhammer la Catedrala Sf. Iosif

[2022-01-22]
Miercuri, 19 ianuarie 2022, s-au împlinit 160 de ani de la nașterea Arhiepiscopului Raymund Netzhammer (1862-1945), o figură marcantă în istoria Arhidiecezei de București. Cu această ocazie, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a prezidat o Sfântă Liturghie cu Recviem în Catedrala Sf. Iosif.

În cadrul omiliei, ÎPS Aurel Percă a creionat portretul marelui benedictin care a păstorit Arhidieceza de București în perioada 1905-1924: „Avem o datorie să ne întoarcem în timp și să ne amintim de conducătorii noștri, care ne-au vorbit de Cuvântul lui Dumnezeu, care au lucrat în mijlocul nostru, cum ne îndeamnă Scrisoarea către Evrei. Avem multe de învățat din viața Arhiepiscopului Netzhammer. Înainte de toate, când a venit în România a învățat repede limba română și s-a acomodat foarte repede la mentalitatea acestui ținut. A iubit foarte mult România; s-a remarcat printr-o predilecție deosebită față de Dobrogea și a adus multiple contribuții la cunoașterea istoriei acestui ținut. A fost arheolog, iubitor al geografiei, matematician, colecționar de obiecte rare și a dorit să pună în evidență acest tezaur al unui ținut puțin cunoscut.”
Prelatul a continuat: „A fost un bun păstor al Arhidiecezei de București, contribuind la dezvoltarea școlii, la încurajarea învățământului catolic în Arhidieceză; s-a remarcat ca un adevărat ctitor de biserici. Este pentru noi uimitor faptul că a ținut foarte mult la poporul român, iar atunci când a plecat și și-a încheiat misiunea, a plecat cu conștiința împăcată că și-a făcut datoria. Implorăm de la Dumnezeu milostivirea Sa, pentru a-l răsplăti pentru tot binele pe care l-a făcut în activitatea sa de păstor al Arhidiecezei de București.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 452, Ultimul acces: 2023-12-07 08:14:31