SRUC Iasi 2022: A patra zi, parohia „Sf. Anton din Padova” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC Iași 2022: A patra zi, parohia „Sf. Anton din Padova”

[2022-01-21]
Vineri, 21 ianuarie 2022, în Parohia „Sfântul Anton de Padova” din Iași a avut loc a patra zi de rugăciune din octava dedicată unirii creștinilor. PS Iosif Păuleț a condus ora de rugăciune, fiind alături mai mulți preoți din împrejurimi. Momentul de rugăciune a început armonios, fiind cântat „Lumea-ntreagă să se înfrățească”, evidențiind totodată importanța acestor rugăciuni destinate unirii prin care suntem încurajați să ne unim, indiferent de confesiune, în casa Tatălui ceresc care ne iubește pe toți în egală măsură.

În cuvântul de învățătură, părintele Petru-Sebastian Tamaș ne-a explicat, în cuvinte bine alese, faptul că stelele au avut o mare importanță de fiecare dată, mai ales cu sute de ani în urmă, când oamenii foloseau Steaua Nordului și toate celelalte stele pentru a se ghida în lume. Această Stea a Nordului ne indică și sudul, vestul și estul, iar, în cuvinte emoționante, părintele a subliniat faptul că adevăratele puncte cardinale ale unui om care dorește o unire sunt, de fapt, acestea: nord – există numai un singur Dumnezeu; sud – Dumnezeu are un plan cu noi; est – el vrea să formăm o unitate prin rugăciune; vest – dar mai ales făcând bine celor care ne fac rău. Părintele Tamaș a încheiat prin cuvintele Mântuitorului: „Ca toți să fie una!”
Credincioșii aflați în lăcașul de cult și-au întrunit vocile spunând împreună, într-o unitate, Crezul, Tatăl nostru, iar mai apoi, în semn de respect, de apreciere, dar și de iertare și-au oferit semnul păcii, armonia înflorind în clipele acelea. În încheiere, pr. Gabriel Bucur, paroh, i-a mulțumit Preasfințitului Iosif Păuleț pentru prezența Excelenței Sale în mijlocul comunității de la „Sfântul Anton de Padova”, pr. Petru Tamaș pentru cuvintele înțelepte, reamintind de punctele cardinale pe care trebuie să le urmeze un creștin care vrea o unitate adevărată, precum și tuturor celorlalți preoți și invitați care au participat la ora de rugăciune. Sâmbăta, 22 ianuarie 2022, va avea loc a cincea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor la Capela Surorilor „Sfânta Maria a Divinei Providențe”, Iași. (Cezar Mardare pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 412, Ultimul acces: 2023-11-29 18:26:48