Unirea Principatelor a fost serbata la Balti cu rugaciuni si depunere de flori la statuia Sf. Stefan cel Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Unirea Principatelor a fost serbată la Bălți cu rugăciuni și depunere de flori la statuia Sf. Ștefan cel Mare

[2022-01-25]
de Ștefana Totorcea

Preasfințitul Părinte Antonie a sărbătorit luni Unirea Principatelor la Bălți, oficiind slujba de Te Deum și apoi depunând flori la statuia Sf. Domnitor Ștefan cel Mare. Ierarhul a fost însoțit la ambele ceremonii de Consulul General al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu.
Slujba de Te Deum a fost oficiată la Biserica „Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos”. Episcopul de Bălți a explicat importanța Unirii Principatelor, din 1859, și a amintit și de Unirea Basarabiei cu Țara Mamă în 1918.
Participanții la serviciul religios au ascultat și un scurt cuvânt din partea Consulului General al României la Bălți.
După slujbă, consulul general și ierarhul, însoțiți de clerici și de reprezentanții Consulatului General al României la Bălți, au mers la statuia Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare din centrul orașului, unde au rostit rugăciuni și au depus flori.
Ceremonia publică de la statuie a fost organizată de Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural din Bălți, prezidată de Mihai Verhovețchi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 459, Ultimul acces: 2024-03-27 09:45:03