IPS Ciprian la 163 de ani de la Unirea Principatelor: Biserica a contribuit substantial - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Ciprian la 163 de ani de la Unirea Principatelor: Biserica a contribuit substanțial

[2022-01-25]
de Iulian Dumitrașcu

Unirea Principatelor Române a fost posibilă datorit㠄conștientizării unității de neam, de credință și de limbă, la care Biserica noastră strămoșească a contribuit în mod substanțial”, a afirmat luni Arhiepiscopul Ciprian.
Înaltpreasfinția Sa a precizat la aniversarea a 163 de ani de la Unirea de bază că avem datoria morală să-i pomenim în rugăciune pe înaintași.
Avem speranța c㠄Bunul Dumnezeu ne va dărui și nouă duhul înțelepciunii de a păstra și cultiva, în inimile copiilor și tinerilor noștri, valorile creștine ce definesc identitatea națiunii române”, a mai spus Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Cuvântul a fost rostit la ceremonia militară desfășurată în Piața Unirii din Focșani la care au participat reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, cadre militare, clerici și numeroși focșăneni.
Apoi, ierarhul a sfințit noua clădire în care va funcționa Liceul de Art㠄Gheorghe Tattarescu” din Focșani.
Aniversarea a debutat cu Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum oficiate în Catedrala Unirii din municipiul Focșani de către Arhiepiscopul Ciprian.
După slujbe, au fost intonate imnul de stat „Deșteaptă-te, române!”, „Hora Unirii” și „Apărătoare Doamnă”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 447, Ultimul acces: 2024-02-22 06:42:32