„Taina cuvantului in teologia Sfantului Sofronie” de Arhim. Petros Vryzas - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Taina cuvântului în teologia Sfântului Sofronie” de Arhim. Petros Vryzas

[2022-01-27]
de Andrei Ursulean

Editura Basilica a publicat volumul „Taina cuvântului în teologia Sfântului Sofronie” scrisă de Arhimandritul Petros Vryzas, egumenul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex. Cartea prezintă o parte din învățăturile Sfântului Sofronie cu privire la rugăciunea isihastă, descoperirea Cuvântului lui Dumnezeu și Cuvântul ca rod al contemplării Luminii nezidite.
„Cuvântul înainte” al volumului este semnat de către arhimandritul Zaharia Zaharou.
„Cartea de față a Părintelui Arhimandrit Petru, egumenul mănăstirii noastre, reprezintă ediția adăugită a lucrării sale de doctorat despre taina cuvântului lui Dumnezeu în viața și învățătura Sfântului Sofronie”, subliniază părintele arhimandrit Zaharia Zaharou.
Învățăturile Sfântului Sofronie fac deseori referire la scrierile despre vederea Luminii necreate ale Sfinților Simeon Noul Teolog și Grigorie Palama, doi dintre sfinții Anului Comemorativ 2022 în Biserica Ortodoxă Română, după cum afirmă autorul în epilogul cărții:
„Experiența Luminii, pocăința și tânjirea mistuitoare de a vedea fața lui Hristos amintesc de Sf. Simeon Noul Teolog. În cele din urmă, învățătura sa despre valoarea rugăciunii isihaste și despre ‹omul cel tainic al inimii› (cf. 1 Petru 3,4), precum și mărturia lui despre ‹ceea ce se poate cunoaște despre Dumnezeu› (cf. Romani 1, 19) sunt în acord cu învățătura Sf. Grigorie Palama”.
Traducerea lucrării din limba greacă a fost făcută de Monahia Tecla și Monahia Porfiria de la Mănăstirea Essex, Marea Britanie.
Volumul este structurat în 5 capitole și are un număr de 248 de pagini.
Cartea poate fi vizualizată și comandată de pe Librăria Cărților Bisericești.
Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești – www.librariacartilorbisericesti.ro, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 305, Ultimul acces: 2023-11-30 11:53:39