Se deschid manifestarile bicentenarului invatamantului teologic aradean - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Se deschid manifestările bicentenarului învățământului teologic arădean

[2022-01-27]
de Iulian Dumitrașcu

Facultatea de Teologie Ortodox㠄Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad aniversează anul acesta bicentenarul.
Programul bicentenarului se deschide duminică, 30 ianuarie 2022, ziua de cinstire a Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii învățământului teologic.
Anunțul a fost făcut la conferința de presă care a anunțat evenimentele Bicentenarului Teologiei Arădene.
Conferința a fost susținută de rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, PS Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, și pr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, care au evidențiat importanța acestui eveniment pentru comunitatea academică, bisericească și pentru județul Arad.
Duminică, de la orele 09:00, la Catedrala Veche din Arad va fi oficiată Sfânta Liturghie de mai mulți ierarhi din zona de vest a țării.
De la orele 12:30, în Aula Facultății de Teologie Ortodox㠄Ilarion V. Felea” din Arad, va avea loc o festivitate prin care vor fi cinstiți Sfinții Trei Ierarhi.
Va conferenția pr. prof. Florin Dobrei, vor fi decernate diplome și medalii omagiale, vor fi lansate caietul program al anului omagial și colecția de monografii dedicată teologilor arădeni de odinioară.
Pe parcursul acestui an, Facultatea de Teologie Ortodox㠄Ilarion V. Felea” din Arad, în parteneriat cu instituții bisericești, academice și de cultură din România și din străinătate, va organiza 24 de evenimente cuprinse în programul aniversar.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 286, Ultimul acces: 2023-12-02 12:09:41