O parohie din Moldova Noua reia traditia taberelor de iarna pentru copii din Muntii Parang - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O parohie din Moldova Nouă reia tradiția taberelor de iarnă pentru copii din Munții Parâng

[2022-01-27]
de Andrei Ursulean

Centrul catehetic „Sfânta Varvara” al parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, a organizat în perioada 23-24 ianuarie cea de a cincea ediție a taberei de iarnă pentru copii din Munții Parâng.
Cei 18 copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au fost însoțiți de către preotul Ioan Nedelcu, coordonatorul Centrului Catehetic și de Tineret.
„Este deja a-V-a ediție a acestei Tabere de iarnă pe care o organizăm pe Muntele Parâng. Copiii sunt încântați de această stațiune turistică și revenim de fiecare dată cu drag aici”, a declarat părintele Ioan Nedelcu.
Motto-ul taberei a fost: „Și vă îndemn deci, înainte de toate, să faceți cereri, rugăciuni, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii”. Acesta a fost adoptat în urma deciziei Sfântului Sinod de a declara anul 2022 în Biserica Ortodoxă Român㠄Anul Omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”.
„Anul acesta am descoperit împreună cât de bine și cât de necesar este să ne rugăm, mai ales în zilele noastre, întrucât rugăciunea este zid împotriva necazurilor și punte către Dumnezeu”, a adăugat părintele coordonator.
Centrul catehetic „Sfânta Varvara” a fost înființat în anul 2015, printre activitățile desfășurate aici putem aminti: pictura, tehnica decoupage, quilling, pirogravură, cerc de teatru, cerc catehetic și cor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 401, Ultimul acces: 2024-07-17 10:38:04