Participantii la concursul „Impreuna cu Hristos prin lume in mileniul 3” vor fi premiati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Participanții la concursul „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul 3” vor fi premiați

[2022-01-27]
de Iulian Dumitrașcu

Cei peste 10.000 de copii care au participat la prima etapă a Concursului „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul 3” vor fi premiați duminică, 30 ianuarie 2022.
Aflat la ediția a 6-a, concursul , organizat online între 18-19 decembrie 2021, a reunit copii români din 26 de țări, cu tradiție și comunități de limbă și ortodoxie românească.
„Premierea se va desfășura concomitent în toate țările participante la data de 30 ianuarie 2022 cu ocazia cinstirii Sfinților Trei Ierarhi, imediat după Sfânta Liturghie. Aprecierea pentru această implicare a copiilor merită să fie făcută în fața părinților, a dascălilor și a întregii comunități eclesiale”, a declarat la Trinitas TV prof. Ionița Timiș de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.
Concursul se adresează copiilor și tinerilor creștini cu vârste între 6 și 18 ani din România și diaspora românească.
Competiția este organizată de Mitropolia Clujului, Sălajului și Maramureșului, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, cu Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca și cu Platforma educațional㠄red-religie.ro”.
Scopul acestui proiect este demararea și dezvoltarea unei strânse colaborări între școlile de stat și parohiile ortodoxe românești de pretutindeni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 347, Ultimul acces: 2024-03-28 13:50:12