Post mortem: Preasfintitul Parinte Gurie a fost numit cetatean de onoare al Municipiului Deva - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Post mortem: Preasfințitul Părinte Gurie a fost numit cetățean de onoare al Municipiului Deva

[2022-01-28]
de Andrei Ursulean

La mai bine de trei luni de la trecerea la cele veșnice, Preasfințitul Părinte Gurie a fost numit cetățean de onoare al Municipiului Deva, în cadrul Adunării Eparhiale de joi, 27 ianuarie. Evenimentul a fost prezidat de Preasfințitul Părinte Nestor, actualul Episcop al Devei și Hunedoarei.
Lucrările Adunării Eparhiale au început prin oficierea unui Te Deum și a slujbei de pomenire pentru Preasfințitul Părinte Gurie, ctitorul și întâiul episcop al Devei și Hunedoarei.
În deschidere, Preasfințitul Părinte Nestor a evocat personalitatea excepțională a vrednicului de pomenire Episcop Gurie și a subliniat moștenirea spirituală și materială pe care a lăsat-o în urmă.
Decernarea titlului de „Cetățean de Onoare al Municipiului Deva” a avut loc la finalul Adunării Eparhiale, când primarul Municipiului Deva, Nicolae Florin Oancea, i-a înmânat PS Nestor actul de desemnare, pentru a fi așezat în sala comemorativ㠄Episcop Gurie Georgiu”.
Preasfințitul Părinte Gurie a trecut la cela veșnice în data de 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 170, Ultimul acces: 2023-03-31 09:36:16