Prof. Remus Rus a primit Ordinul Crucea Bucovinei, cea mai inalta distinctie pentru mireni a Arh. Sucevei si Radautilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prof. Remus Rus a primit Ordinul Crucea Bucovinei, cea mai înaltă distincție pentru mireni a Arh. Sucevei și Rădăuților

[2022-01-29]
de Iulian Dumitrașcu

Profesorul Remus Rus, specialist în istoria și filosofia religiilor, a primit vineri din partea Arhiepiscopului Calinic Ordinul Crucea Bucovinei, cea mai înaltă distincție pentru mireni a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, „pentru remarcabila activitate dedicată Bisericii și Comunității”.
Distincția i-a fost înmânată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, după ce prof. Remus Rus a susținut conferința „Iubirea de frumos și înțelepciune, calea spre desăvârșire”.
A urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri în cadrul căreia au fost discutate diverse teme din sfera teologică și a istoriei religiilor.
Invitatul le-a împărtășit celor prezenți din experiența dobândită în diferitele perioade ale vieții sale, ca student ori doctorand în țările europene, ca profesor la Facultatea de Teologie Ortodox㠄Justinian Patriarhul” a Universității București sau cercetător, raportându-se totodată la rolul de creștin.
În timpul evenimentului a avut loc și lansarea celui de-al doilea volum din Filocalia siriacă, semnat de renumitul profesor.
Întâlnirea, organizată de Sectorul Cultural al Centrului Eparhial Suceava, a avut loc în Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” din Municipiul Rădăuți și a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 435, Ultimul acces: 2024-07-06 17:44:58