Biserica parohiei La Courneuve – Paris a fost sfintita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica parohiei La Courneuve – Paris a fost sfințită

[2022-01-30]
de Iulian Dumitrașcu

Biserica parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” – Paris, La Courneuve, a fost sfințită în ajunul hramului, sâmbătă, 29 ianuarie 2022.
Slujba de sfințire a fost oficiată, în limbile română și franceză, de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, împreună cu IPS Iov de Telmessos, Exarh al Patriarhiei Ecumenice pentru parohiile ortodoxe de tradiție rusă din Europa Occidentală și reprezentant la Consiliul Mondial al Bisericilor, IPS Ignatie, Mitropolitul pentru Europa Occidentală și Meridională al Patriarhiei Antiohiei, PS Iustin al Maramureșului și Sătmarului, PS Timotei al Spaniei și Portugaliei, PS Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, PS Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.
Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul Psaltic Anastasios din Târgu Mureș.
După sfințire, Mitropolitul Iosif a subliniat în cuvântul său că orice biserică, prin oficierea slujbei de târnosire, devine casă a lui Dumnezeu și poartă către Împărăția Cerurilor.
El a explicat pe scurt și semnificația așezării registrelor iconografice din pictura lăcașurilor de cult ortodoxe.
Cu ocazia evenimentului, a fost dăruit parohiei al doilea hram: Acoperământul Maicii Domnului.
IPS Iosif a sfințit cu Sfântul și Marele Mir Sfintele Antimise dăruite la sfârșitul anului trecut comunităților din diaspora de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, acestea urmând a fi oferite preoților din fiecare parohie românească din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 397, Ultimul acces: 2024-02-28 13:29:17