Au debutat manifestarile dedicate bicentenarului invatamantului teologic aradean - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Au debutat manifestările dedicate bicentenarului învățământului teologic arădean

[2022-01-30]
de Iulian Dumitrașcu

În ziua cinstirii Sfinților Trei Ierarhi au debutat manifestările dedicate bicentenarului învățământului teologic arădean.
Deschiderea a avut loc prin oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala istorică a Aradului de către Arhiepiscopul Timotei și alți opt ierarhi ai Bisericii noastre.
A fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru ierarhii, profesorii, ostenitorii și ctitorii Institutului Teologic, Academiei Teologice și Facultății de Teologie din Arad.
La sărbătoarea Bicentenarului teologiei arădene au fost prezenți reprezentanți ai oficialităților centrale și locale, conducerea celor două universități arădene, reprezentanți ai instituțiilor școlare și de cultură din orașul Arad, studenți teologi, elevi seminariști și alți credincioși.
Festivitatea de inaugurare a Bicentenarului teologiei arădene s-a desfășurat în Aula facultății.
A avut loc lansarea Medaliei aniversare a Facultății de Teologie Ortodox㠄Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad „INSTITUT-ACADEMIE-FACULTATE – 200 de ani de la înființarea învățământului teologic ortodox din Arad (1822-2022)”.
Medalia a fost conferită ierarhilor prezenți la manifestare, oficialităților județene centrale și locale, precum și urmașilor preoților profesori de la Academia Teologică și Facultatea de Teologie din Arad.
Împreună cu medalia s-a acordat și o Diplomă aniversară, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția adusă la creșterea prestigiului Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.
La final, a fost lansată colecția „Monografii-Teologi arădeni”, care cuprinde monografiile istorico-teologice ale episcopilor și profesorilor de teologie din perioada Institutului și a Academiei și care vor fi elaborate de actualii profesorii ai Facultății de Teologie arădene.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 382, Ultimul acces: 2024-02-27 09:03:29