Intalnire a „Grupului pastoral permanent” al Diecezei de Chisinau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnire a „Grupului pastoral permanent” al Diecezei de Chișinău

[2022-02-02]
Sâmbătă, 29 ianuarie, a avut loc prima întâlnire a „Grupului pastoral permanent”, desfășurată online, la cererea Episcopului după ultimul Consiliu Pastoral Parohial din iunie anul trecut. „Grupul pastoral permanent” reunește reprezentanți ai laicilor și persoanelor consacrate din cele trei decanate, cu prezența decanilor. Grupul lucrează pentru a da continuitate la ceea ce s-a discutat în cadrul Consiliului Pastoral Parohial și având ca punct de referință actualul program pastoral diecezan, pentru anii 2021-2022. Fiind vorba de prima ședință, aceasta a fost prezidată de Episcop, care a venit cu un cuvânt de introducere și a precizat c㠄am ajuns într-un moment în care, trebuie să mai schimbăm câte ceva, să mai adăugăm câte ceva la ceea ce am făcut până acum, în ceea ce privește viața de credință și acțiunile noastre pastorale”.

„De fapt acest lucru l-am început deja cu ultimul Consiliu Pastoral, la care am invitat mai mulți laici de-ai noștri, persoane mai receptive și mai active din diferite părți ale Diecezei noastre și, cu toată siguranța, vă pot spune că acel Consiliu a fost cel mai reușit din istoria noastră și a adus ca noutate o firavă dar extrem de prețioasă prezență a poporului lui Dumnezeu în interiorul mecanismelor de analiză și programare a activităților noastre pastorale. Iată pentru ce, imediat după acel Consiliu, la care majoritatea dintre voi ați fost prezenți, am dorit crearea unui grup pastoral permanent, din care să facă parte și laicii. Și în sfârșit, iată că reușim să organizăm prima noastră întâlnire, deocamdată online, pentru ca să încercăm împreună să mai facem un mic pas înainte.”
După cuvântul de introducere al Episcopului, a urmat prezentarea fiecărui membru, urmată de o prezentare a activității de către vicarul general, care coordonează grupul. Reflecția a evidențiat angajamentul și disponibilitatea tuturor, răspunzând la câteva întrebări pastorale privind implicarea laicilor în viața parohiilor. La sfârșitul întâlnirii grupul și-a luat angajamentul de a reflecta asupra programului pastoral diecezan.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 200, Ultimul acces: 2023-04-01 06:07:13