Academia Romana are noi membri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Academia Română are noi membri

[2022-02-03]
de Andrei Ursulean

În cadrul Adunării Generale de marți, 2 februarie, au fost aleși prin vot secret noii membri ai Academiei Române.
Astfel, au fost aleși ca membri corespondenți:
• Prof. Cliveti Gheorghe – Secția de științe istorice și arheologie. Directorul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” din Iași.
• Prof. Aprodu Marian – Secția de științe matematice. Profesor în cadrul Facultății de Matematică a Universității din București și coordonator în cadrul Școlii Doctorale de Matematică.
• Prof. Rășcanu Aurel – Secția de științe matematice. Profesor în cadrul Facultății de Matematică a Universității din București.
• Iorgulescu Adrian – Secția de arte, arhitectură și audiovizual. Compozitor, muzician și om politic.
În urma Adunării Generale au fost aleși alți trei membri de onoare din țară:
• Sorin Alexandrescu – Secția de filologie și literatură. Critic, istoric și teoretician literar român.
• Prof. Ciurea Vladimir Alexandru – Secția de științe medicale. Directorul Științific al Spitalului Clinic Sanador, Profesor universitar și medic primar neurochirurgie.
• Prof. Ciubotaru H. Ion – Secția de arte, arhitectură și audiovizual. Inițiator și conducător al proiectului prioritar al Academiei Române: Arhiva de Folclor a Moldovei și Bucovinei. Cercetător științific principal gradul I.
Numărul total de membri ai Academiei Române, stabilit prin lege, este de 181, iar cel al membrilor de onoare este de 135, din care cel mult 40 din țară. În prezent, în Academia Română sunt în jur de 90 de membri corespondenți, peste 80 de membri titulari și 28 membri de onoare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 343, Ultimul acces: 2024-04-24 12:06:27