Tineri ortodocsi din toata lumea se intalnesc anul acesta in Polonia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tineri ortodocși din toată lumea se întâlnesc anul acesta în Polonia

[2022-02-01]
de Iulian Dumitrașcu

Tinerii ortodocși din toată lumea se reunesc anul acesta la Wroclaw, Polonia, în perioada 18-23 iulie.
Întâlnirea „Wroclaw 2022” este găzduită de Biserica Ortodoxă a Poloniei și Frăția Tinerilor Ortodocși din Polonia, cu binecuvântarea Mitropolitului Sava al Poloniei.
Întâlnirea este inspirată de îndemnul „Să mergeți și roadă să aduceți” (Ioan 15:16) și este organizată de un grup internațional de lucrători de tineret, coordonați de arhidiaconul Joseph Matusiak.
Scopul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși de la Wroclaw 2022 este acela de a aduce împreună lucrători de tineret dedicați și tineri din Bisericile Ortodoxe din întreaga lume pentru a împărtăși unitatea și universalitatea Bisericii Ortodoxe și pentru a se susține reciproc în domeniul misiunii pentru tineri.
„Wroclaw 2022” este deschis pentru tinerii ortodocși cu vârste cuprinse între 16-30 de ani, iar participanții în misiunea ortodoxă de tineret vor avea prioritate, anunță organizatorii.
Prin discursuri, ateliere de lucru și alte proiecte, Wroclaw 2022 va valorifica îndemnul biblic „Să mergeți și roadă să aduceți”.
„Wroclaw 2022” va avea rugăciunea în centrul evenimentelor. Fiecare zi va începe cu rugăciunile de dimineață și o omilie asupra textului biblic din ziua respectivă. Fiecare seară se va încheia cu rugăciunile de seară, iar clericii vor sta la dispoziția participanților pentru spovedanie. Sfânta Liturghie va fi oficiată de două ori în timpul evenimentului, o dată la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului” din Wroclaw și o dată la locul întâlnirii din seara finală.
Țara noastră va fi reprezentată la această întâlnire prin Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR). Anunțul a fost făcut în noiembrie de Consiliul Național ASCOR la Alba Iulia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 155, Ultimul acces: 2023-03-19 03:01:27