PS Cornel Damian la instalarea noului paroh de Braila - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Cornel Damian la instalarea noului paroh de Brăila

[2022-02-09]
Duminică, 6 februarie 2022, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Adormirea Maicii Domnului din Brăila, cu ocazia instalării noului paroh de Brăila, pr. Ionel Pojum. Sfânta Liturghie solemnă din Duminica a V-a de peste an a început cu intrarea solemnă în biserică a preoților, iar după salutul de la începutul celebrării, Episcopul ne-a invitat să ne predispunem inimile pentru celebrarea jertfei lui Cristos.

În cuvântul de învățătură, Excelența Sa ne-a vorbit despre numitorul comun al celor trei lecturi proclamate: Dumnezeu care cheamă. Important este să ne amintim că Dumnezeu întotdeauna se apropie de om, într-o formă sau alta, într-o circumstanță sau alta. Dumnezeu vine ca să adreseze omului o chemare. Misiunea chemării este dăruită de Dumnezeu credincioșilor Săi cu condiția de a fi disponibili și de a asculta de cuvântul său, cuvânt care are capacitatea de a transforma, de a purifica inimile celor care îl primesc.
După omilie, în cadrul ritualului instalării noului paroh, Preasfințitul Cornel Damian i-a încredințat noului păstor comunitatea „Adormirea Maicii Domnului” din Brăila. La întrebările Episcopului, noul paroh și-a exprimat disponibilitatea de a se îngriji de această porțiune a Poporului lui Dumnezeu și de a fi mereu disponibil la necesitățile celor care se află în nevoie. Credincioșii din Brăila l-au primit cu multă bucurie și cu inima deschisă pe noul lor păstor. Îi urăm „bun venit!” părintelui Ionel Pojum în comunitatea din Brăila și fie ca bunul Dumnezeu să îl călăuzească în noua misiune primită. (pr. Marian-Iulian Șchiopu; foto: Cristian Dumitrache, pr. Eugen Răchiteanu)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 441, Ultimul acces: 2024-02-21 10:57:26