Intrunirea comunitatilor monastice si de viata consacrata din Eparhia de Lugoj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întrunirea comunităților monastice și de viață consacrată din Eparhia de Lugoj

[2022-02-07]
La inițiativa Preasfințitului Călin Ioan Bot – Episcop auxiliar de Lugoj, referent eparhial pentru parcursul sinodal 2021-2023 – în ziua de 3 februarie a.c., la mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” a surorilor baziliene din Lugoj, a avut loc o întâlnire a comunităților monastice și de viață consacrată din Eparhia de Lugoj. Au participat: surorile baziliene din Ordinul „Sf. Vasile cel Mare” Lugoj, frații din comunitatea Monastic㠄Preasfânta Treime” din Giroc și frații din comunitatea franciscan㠄Adormirea Maicii Domnului” de la Chișineu-Criș. Datorită unei situații imprevizibile nu au putut participa și surorile de caritate „Sf. Ioana Antida Thouret” de la Oravița. La întâlnire a luat parte și pr. Ovidiu Neiconi, responsabil pentru parcursul sinodal eparhial 2021-2023, cu membrii Institutelor de viață consacrată, asociațiile, mișcările și comunitățile laice.

Obiectivele acestei întâlniri au fost: promovarea unei mai bune cunoașteri și în consecință colaborări la nivel eparhial între comunitățile de viață consacrată, precum și dezbaterea – în contextul Sinodului Bisericii Catolice în curs – a modului în care călugării participă la viața pastorală și misionară eclezială. După un timp de rugăciune comună, Preasfințitul Ioan a prezentat obiectivele întrunirii. Fiecare superior și-a prezentat comunitatea și activitatea pe care o desfășoară. A urmat un timp generos de dezbatere în care, fiecare dintre cei prezenți a împărtășit din experiența sa, exprimându-și propunerile și năzuințele. Întrunirea s-a încheiat într-o atmosferă de sărbătoare cu o agapă fraternă.
A fost o onoare și bucurie pentru participanți – cu ocazia acestei întruniri – să aibă oportunitatea de a-și exprima viziunea, gândurile și sfaturile privind parcursul sinodal în Eparhia de Lugoj. S-a conchis că acest tip de întâlniri trebuie continuat, proxima urmând să aibă loc la mănăstirea „Preasfânta Treime” din Giroc, la o dată ce va fi comunicată ulterior. (ipod. Raimondo-Mario Rupp pentru EpiscopiaLugoj.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 260, Ultimul acces: 2023-06-02 00:19:01