Protoieria Bacau a incheiat un parteneriat educativ si comemorativ cu filiala judeteana a Asociatiei Cultul Eroilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Protoieria Bacău a încheiat un parteneriat educativ și comemorativ cu filiala județeană a Asociației Cultul Eroilor

[2022-02-08]
de Ștefana Totorcea

Protopopul de Bacău a anunțat săptămâna trecută încheierea unui parteneriat educativ și comemorativ între Protoieria Bacău și filiala județeană a Asociației Cultul Eroilor.
„Împreună vom face comemorări în diferite locații ale protoieriei, în bisericile și comunitățile care adăpostesc monumente de cinstire a Eroilor Neamului, a căror memorie vrem să fie veșnic vie pentru toate generațiile de astăzi. În acest proiect vom implica și primăriile și școlile din comunitățile vizate”, a declarat Părintele Protopop Eugen Ciuche.
„Și noi, în biserici, avem un cult al Eroilor Sfinți, martiri care și-au jertfit viețile pentru credința în Iisus Cristos”, a adăugat protopopul.
„Noi ne desfășurăm activitatea sub oblăduirea Bisericii Ortodoxe și vrem să contribuim împreună la sfințirea și resfințirea unor monumente ale Eroilor, a unor troițe pe care sunt trecute numele acestor eroi”, a declarat Dănuț Voicu, președintele filialei băcăuane a Asociației Cultul Eroilor.
„Acolo unde nu sunt cunoscute toate aceste nume, am convenit cu părintele protopop să cercetăm în arhivele bisericești și să le facem cunoscute. La acțiunile noastre vrem să atragem cât mai mulți tineri, iar cu ajutorul autorităților locale vrem să înființăm și cât mai multe Cercuri Cultul Eroilor în școlile din localitățile județului.”
Afirmațiile au fost făcute cu ocazia slujbei de pomenire oficiate la Monumentul Eroilor din curtea Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din Racova, județul Bacău.
Monumentul a fost ridicat în anul 1995 de enoriașii bisericilor ortodoxe din satele Racova și Lețcana și este dedicat eroilor din ambele conflagrații mondiale.
La eveniment au mai fost prezenți reprezentanți ai Protoieriei Bacău, ai Asociației Cultul Eroilor Bacău și ai asociației județene a Veteranilor de Război, Părintele Paroh Ionuț Constantin, precum și Cătălin-Ionel Apetrei și Mihail Nechifor-Grigoraș – primarul, respectiv viceprimarul comunei Racova.
La finalul slujbei de pomenire, la monument au fost depuse coroane de flori din partea Filialei Cultul Eroilor Bacău, a Primăriei Racova și a Protopopiatului Bacău.
Protopopul de Bacău a anunțat că în curând Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Racova și Monumentul Eroilor din curtea ei vor fi resfințite.
Cultul Eroilor – Bacău a inițiat o amplă campanie de încheiere de parteneriate cu autoritățile locale, cu școlile și cu bisericile din comunitățile județului, pentru reorganizarea subfilialelor Cultul Eroilor și pentru înființarea de noi subfiliale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 378, Ultimul acces: 2024-03-29 08:35:37