Papa Francisc: O rana deschisa in trupul lui Cristos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: O rană deschisă în trupul lui Cristos

[2022-02-09]
mesaj video
Marți, 8 februarie 2022, a fost marcată Ziua Mondială de Rugăciune și Reflecție împotriva Traficului de Persoane. Circa 30 de țări din întreaga lume s-au angajat în maratonul de rugăciune organizat cu această ocazie. Papa Francisc a marcat ziua printr-un mesaj video, în care a amintit tema ediției din acest an: „Forța îngrijirii. Femei, economie și trafic de persoane”. Această tem㠄ne invită să luăm în considerare condiția femeilor și a fetelor, supuse la multiple forme de exploatare, și prin căsătorii forțate, sclavie casnică și la locul de muncă. Miile de femei și fete care sunt traficate în fiecare an denunță consecințele dramatice ale modelelor relaționale întemeiate pe discriminare și supunere. Și nu este o exagerare: mii!”

Traficul uman este estimat a fi o industrie de circa 150 de miliarde de dolari, cu 25 de milioane de victime răspândite pe întreg globul. „Traficul de persoane este violență! Violența îndurată de fiecare femeie și de fiecare fată este o rană deschisă în trupul lui Cristos, în trupul întregii omeniri, este o rană profundă care ne privește și pe fiecare dintre noi”, a exclamat Sfântul Părinte. „Sunt multe femeile care au curajul să se răzvrătească împotriva violenței. Și noi, bărbații, suntem chemați să facem aceasta, să spunem nu oricărei violențe, inclusiv celei împotriva femeilor și a fetelor.” Ziua Mondială e marcată în sărbătoarea Sf. Bakhita, ea însăși fostă victimă a traficului de persoane umane. „Dumnezeu s-a îngrijit de Iosefina Bakhita, a însoțit-o în procesul de vindecare a rănilor provocate de sclavie până când a făcut inima sa, mintea sa și măruntaiele sale capabile de reconciliere, de libertate și de duioșie.”
„Iubite surori și iubiți frați”, a spus Pontiful la final, „știu că sunteți mulți care participați la această Zi de Rugăciune și Reflecție, din diferite țări și din diferite tradiții religioase. Exprim tuturor recunoștința mea și încurajarea mea: să mergem înainte în lupta împotriva traficului de persoane și a oricărei forme de sclavie și de exploatare. Vă invit pe toți să țineți vie indignarea – să țineți vie indignarea! – și să găsiți în fiecare zi forța de a vă angaja cu determinare pe acest front. Nu vă fie frică în fața aroganței violenței, nu; nu capitulați în fața corupției banului și a puterii. Mulțumesc tuturor și înainte, nu vă descurajați! Dumnezeu să vă binecuvânteze pe voi și munca voastră. Mulțumesc!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 329, Ultimul acces: 2024-03-02 21:26:47