Au fost anuntati candidatii pentru slujirea de Arhiereu vicar la Deva - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Au fost anunțați candidații pentru slujirea de Arhiereu vicar la Deva

[2022-11-28]
de Sorin Ionițe

La Reședinta episcopală din Deva a avut loc luni ședința de lucru a Sinodului Mitropoliei Ardealului în care au fost anunțate numele celor doi candidați pentru slujirea de Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.
Cei doi candidați sunt Arhimandritul Gherontie Ciupe, Vicar administrativ eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, respectiv Arhimandritul Nifon Jorza, Starețul Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din Crișan, județul Hunedoara.
Postul de arhiereu vicar la Deva a fost vacantat în urma pensionării Preasfințitului Părinte Daniil Densușeanul.
La ședința sinodală de luni au participat: Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei, Episcopii Sofronie al Oradiei, Andrei al Covasnei și Harghitei, Nestor al Devei și Hunedoarei, precum și Episcop vicar Ilarion Făgărășanul al Arhiepiscopiei Sibiului.
În cadrul aceleiași întruniri, Episcopia Covasnei și Harghitei, a solicitat aprobarea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Ardealului pentru ridicarea Schitului „Sfântul Cuvios Simeon din Muntele cel Minunat” din Tulgheș din județul Harghita, la statut de mănăstire.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 235, Ultimul acces: 2024-03-27 04:02:33