Mesajul CCEE: Europa in rugaciune pentru victimele cutremurului din Turcia si Siria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul CCEE: Europa în rugăciune pentru victimele cutremurului din Turcia și Siria

[2023-02-08]
foto: PxHere.com
De la Praga, unde se desfășoară Adunarea Continentală a Sinodului, Bisericile din Europa își exprimă apropierea față de populația din sudul Turciei și nordul Siriei, grav afectată de cutremurul din 6 februarie. Bilanțul victimelor este încă în creștere, iar distrugerile și suferințele populației ne-au afectat și atins profund sufletele. Este o rană profundă, care în Siria se adaugă la războiul care face ravagii pe acest teritoriu de 12 ani.

Suntem apropiați de comunitatea Vicariatului de Iskenderun, care și-a văzut Catedrala distrusă, din fericire fără a plăti prețul în vieți omenești. În continuare, gândurile noastre se îndreaptă către Vicariatul Anatoliei, care trece printr-o situație problematică. În sfârșit, Alep, un oraș care a fost martirizat în războiul din Siria și care acum trăiește un nou martiriu. Mai presus de toate, gândurile noastre și recunoștința noastră se îndreaptă către cei care în prezent duc eforturi de ajutorare, în condiții dificile, agravate de temperatura de iarnă. Caritasul nostru se angajează să facă față situației de urgență, să trateze răniții, să îi consoleze pe cei care și-au pierdut membrii familiei și să găsească un adăpost pentru cei care nu mai au. Bisericile locale oferă deja în multe feluri ajutor și primire și sunt un exemplu luminos la care ne uităm cu admirație.
Cu multă compasiune, Bisericile din Europa sunt aproape de populațiile afectate de cutremur, reînnoind rugăciunile noastre și ajutând în toate modurile posibile pentru a face față situației de urgență.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 247, Ultimul acces: 2024-05-08 01:59:08