Acad. Razvan Theodorescu a fost inmormantat cu onoruri militare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Acad. Răzvan Theodorescu a fost înmormântat cu onoruri militare

[2023-02-08]
de Alexandru Boboc

Academicianul Răzvan Theodorescu a fost înmormântat miercuri în Cimitirul „Șerban Vod㔠– Bellu din capitală. Slujba de prohodire a fost oficiată de Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului în capela cimitirului.
La slujbă au participat membrii familiei, colegi academicieni, reprezentanți ai autorităților de stat, persoane publice și discipoli pe care istoricul i‑a format de‑a lungul timpului.
IPS Andrei a citit mesajul transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, intitulat, „Academicianul Răzvan Theodorescu (1939‑2023), un mare istoric al artei creștine și al culturii românești”.
De asemenea, președintele Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop a rostit un discurs din partea instituției pe care o reprezintă.
„Ne‑am adunat în această biserică să aducem un ultim omagiu pe acest pământ învățătorului și profesorului nostru, celui care a învățat generații de studenți despre viața acestui popor în cele mai frumoase lucruri pe care le‑a făcut el vreodată și care sunt bisericile pictate, arta veche medievală, fastul de la curțile domnești, viața de curte, așa cum a înțeles acest popor să aducă mărire Celui Preaînalt”.
„A ars ca o flacără pe altarul celor care au fondat această instituție, s‑a emoționat de fiecare dată în Aula Academiei și a privit‑o ca pe un empireu al celor mai alese spirite ale acestui popor. Pornește pe urmele lor, pe urmele întemeietorilor și se duce cu nădejdea că va fi așezat în lumea celor drepți. Dumnezeu să‑l odihnească în pace, să ne lase nouă marea moștenire să o ducem mai departe și să trăiască din veac în veac în amintirile noastre”, a adăugat Ioan-Aurel Pop.
Academicianul a fost înmormântat cu onoruri militare în cavoul situat în parcela academicienilor din cimitirul Bellu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 230, Ultimul acces: 2024-05-16 13:49:07