Municipiul Pitesti implineste in aceste zile 617 ani de atestare documentara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Municipiul Pitesti împlineste în aceste zile 617 ani de atestare documentara

[2005-05-20]
Cu acest prilej, la Pitesti sint organizate numeroase manifesatri religioase, culturale si stiintifice reunite sub genericul ""Zilele orasului Pitesti"". Patronii spirituali ai orasului sint Sfintii Împarati Constantin si Elena, alesi in urma cu 12 ani. Profesorul Laurentiu Dumitru, corespondent Radio Trinitas ne vorbeste despre programul manifestarilor ce vor avea loc astazi la Pitesti: "Simbata in jurul orei 12.30, un sobor de preoti pitesteni va oficia in fata primariei un Te Deum. Tot miine vor avea loc o serie de comunicari stiintifice, vernisajul unei expozitii de arte plastice, festivitatea de premiere a cetatenilor de onoare si un recita de muzica corala".
Manifestarile din cadrul zilelelor Pitestiului au debutat in urma cu trei zile la Centrul Cultural din municipiu, unde au fost omagiate personalitatile de marca ale Argesului isi vor serba onomastica de sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Printre cei sarbatoriti s-a numarat si PS Calinic Episcopul Argesului si Muscelului al carui nume de botez este Constantin.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 3955, Ultimul acces: 2021-02-25 03:58:29