Papa Ioan Paul al II-lea i-a scris lui Ali Agca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Ioan Paul al II-lea i-a scris lui Ali Agca

[2005-07-07]
Papa Benedict al XVI-lea și-a arătat interesul special față de cauza de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea atunci când a cerut unor compatrioți ai defunctului Papă polonez să se roage pentru această intenție. Apelul a fost formulat ieri, când Sfântul Părinte a salutat după audiența generală diferitele grupuri sosite la Roma. Adresându-se pelerinilor polonezi, Papa și-a exprimat bucuria, alături de Polonia, pentru "deschiderea săptămâna trecută a procesului de beatificare a servului lui Dumnezeu, preaiubitul nostru Papă Ioan Paul al II-lea". "Încredințez și rugăciunilor voastre evoluția acestei cauze", a spus el.

Deschiderea solemnă a cauzei de beatificare a avut loc la 28 iunie, în Bazilica San Giovanni in Laterano, ceremonia fiind condusă de Cardinalul Camillo Ruini, vicarul Diecezei de Roma. Mons. Slawomir Oder, postulatorul cauzei, a început să strângă scrierile nepublicate ale Papei Ioan Paul al II-lea, precum și mărturii despre sfințenia vieții acestuia. Pagina oficială de Internet a cauzei de beatificare, www.JohnPaulIIBeatification.org, a primit 67.000 de vizite în prima săptămână. Mons. Oder a mai spus că a primit sute de emailuri la adresa Postulazione.GiovanniPaoloII@VicariatusUrbis.org. Un alt document îl va primi în curând: este vorba de o scrisoare trimisă de Papa Ioan Paul al II-lea lui Mehmet Ali Agca, teroristul care a încercat să îl omoare. Documentul a fost descoperit între scrierile Pontifului, de către fostul său secretar.

"Sfântul Părinte i-a scris lui Ali Agca, dar nu a trimis niciodată scrisoarea, nici nu a făcut-o publică", a declarat Arhiepiscopul Stanislaw Dziwisz agenției poloneze PAP. Conform ziarului Rzeczpospolita, în scrisoarea care probabil a fost redactată între mai 1981 și decembrie 1983, Papa îl întreabă pe Agca de ce a dorit să îl omoare. "De ce m-ai împușcat, dacă amândoi credem în existența lui Dumnezeu?" ar fi scris Papa în scrisoare, citează ziarul. Scrisoarea este în drum spre Mons. Slawomir Oder. Papa Ioan Paul al II-lea l-a iertat public pe Agca și l-a vizitat în închisoare la 27 decembrie 1983. Agca, militant ultranaționalist, a fost extrădat în Turcia în 2000, după ce a petrecut 19 ani în închisorile italiene. El este acum închis în Turcia pentru alte crime.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1626, Ultimul acces: 2024-03-18 12:27:18