Centre de consiliere pentru sprijinirea pacientilor HIV/SIDA - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Centre de consiliere pentru sprijinirea pacientilor HIV/SIDA

[2005-12-09]
(ANN)
Pentru Insula Papua Noua Guinee din Pacificul de sud ziua de 1 decembrie, zi cunoscuta ca Zi a luptei impotriva SIDA, a avut o semnificatie deosebita. HIV/SIDA a ucis trei milioane de persoane in intreaga lume doar in acest an si are o rata galopanta de crestere in aceasta regiune, ocupand primul loc in regiune ca numar de cazuri.

In ciuda vestilor proaste, noul Centru de consiliere voluntara si testare din Lae Papua Noua Guinee, lupta cu succes impotriva bolii. Acest centru a fost deschis in luna aprilie si ofera educatie, consiliere si testare pentru boala HIV/SIDA.

Centrul, detinut de ADRA Papua Noua Guinee, a sustinut de curand un atelier de constientizare si seminarii pentru 16 elevi ai Scolii Gimnaziale din Wauvin. Aceste seminarii au avut loc ca urmare a invitatiei Asociatiei pentru Familie si Sanatate, unul dintre partenerii centrului, care ofera educatie in mod special pentru persoanele tinere.

Kym Piez, directorul ADRA Papua Noua Guinee, a spus: „Centrul este deschis in fiecare zi a saptamanii si ofera teste sangvine cu rezultat rapid, consiliere inainte si dupa testare, vizite la domiciliu, trimiteri catre spitale, resurse scrise si distribuirea de materiale informative, educative si comunicative. Toate serviciile sunt oferite in mod gratuit”.

„Cei ce vin pretuiesc modul in care sunt tratati de echipa noastra,” spune Henry Hapen, coordonatorul centrului. „Ei pretuiesc serviciile si confidentialitatea.”

Centrul a inceput deja sa-si castige recunoasterea din partea societatii. „In aceasta luna ADRA a primit o instiintare oficiala din partea Consiliului National de lupta impotriva SIDA ca centrul si-a primit acreditarea,” a spus Kym Piez.

Sharon Walker, reprezentanta a Consiliului National de lupta impotriva SIDA a scris in scrisoarea adresata Agentiei ADRA ca cei din Consiliu sunt „impresionati de ceea ce realizeaza angajatii centrului.”

Centrul va continua sa se dezvolte pana in anul 2006, isi va spori numarul de specialisti si va extinde baza materiala disponibila la aceasta data.

Sursa: www.InterCer.ro


Contor Accesări: 1002, Ultimul acces: 2024-04-17 09:50:40