Traditionala vizita in Piazza di Spagna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tradiționala vizită în Piazza di Spagna

[2005-12-08]
Astăzi la 4PM, Papa Benedict al XVI-lea s-a deplasat cu mașina până în Piazza di Spagna, din Roma, pentru a pune tradiționala coroană de flori la picioarele statuii Fecioarei Maria, în celebrarea solemnității Neprihănitei Zămisliri. Înainte de a ajunge în piață, Sfântul Părinte s-a oprit pentru câteva minute la biserica Preasfintei Treimi pentru a-i saluta pe frații dominicani și pe membrii Asociației Via Condotti a Proprietarilor de Magazine. Ajuns în piață, în prezența a mii de credincioși, el a binecuvântat coșul cu trandafiri care a fost pus la baza coloanei ce are în vârf statuia Mariei.

"În această zi", a spus Sfântul Părinte, "am venit aici, pentru prima oară ca Succesor al lui Petru, la picioarele statuii Neprihănitei Maria din Piazza di Spagna, urmând în chip spiritual pelerinajul făcut atât de des de predecesorii mei. [...] Aduc cu mine temerile și speranțele omenirii din aceste timpuri și le așez la picioarele Maicii cerești a Răscumpărătorului." Papa a amintit de aniversarea a 40 de ani de la încheierea Conciliului Vatican II și de celebrarea euharistică cu acea ocazie din Piața San Pietro, când "Papa Paul al VI-lea și-a îndreptat gândurile spre Fecioara Maria, `Maica lui Dumnezeu și Mama noastră spirituală, [...] creatura în care imaginea lui Dumnezeu este reflectată cu claritate absolută`."

"Amintindu-ne de numeroasele evenimente care au marcat ultimii 40 de ani, cum am putea să nu evocăm astăzi momentele care au caracterizat itinerarul Bisericii în această perioadă? În aceste patru decenii, Fecioara i-a sprijinit pe păstori și în primul rând pe Succesorii lui Petru. [...] Ea a călăuzit Biserica spre o înțelegere și aplicare fidelă a documentelor conciliare. Din acest motiv, vorbind în numele întregii comunități ecleziastice, doresc să îi mulțumesc Preasfintei Fecioare Maria [...] cu aceleași sentimente care i-au animat pe Părinții conciliari ce i-au dedicat ultimul capitol al constituției dogmatice `Lumen gentium`, subliniind legătura de nezdruncinat care o unește pe Maria cu Biserica."

"Fecioară Maică a lui Dumnezeu, Mamă a noastră a tuturor, învață-ne cum să păstrăm misterele vieții creștine în inimile noastre și cum să le medităm în tăcere cum ai făcut tu", a spus Papa. El a rugat-o apoi: "lasă-ne să te simțim aproape de noi în toate momentele vieții, în special în momentele de întuneric și încercare. Tu care la Rusalii, împreună cu Apostolii în rugăciune, ai implorat darul Duhului Sfânt pentru Biserica ce lua naștere, ajută-ne să îi urmăm lui Cristos cu fidelitate. Către tine ne întoarcem privirea cu încredere, `ca semn de speranță sigură și mângâiere... până în ziua în care Domnul va veni`."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 947, Ultimul acces: 2024-03-26 05:17:35