Momente de tacere pentru victimele londoneze - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Momente de tăcere pentru victimele londoneze

[2005-07-14]
Papa Benedict al XVI-lea s-a alăturat la cele două minute de tăcere ținute în Europa pentru victimele atacurilor teroriste din Londra. Joaquín Navarro Valls, directorul Biroului de Presă al Vaticanului, care se află alături de Papa în vacanța acestuia în Alpii italieni, a spus că Sfântul Părinte "s-a rugat astăzi pentru victimele terorismului, pentru familiile lor și în special pentru pace". Purtătorul de cuvânt a mai spus că Papa "s-a rugat ca astfel de acte de violență să nu se mai repete".

Atacurile cu bombă de la 7 iulie din Londra au provocat moartea a 53 de persoane, inclusiv a patru dintre atacatori, și rănirea altor 700 de persoane. Papa Benedict, care la aflarea veștii s-a retras în capelă pentru a se ruga pentru victime, a trimis un mesaj către familiile victimelor și răniților. Duminica trecută, la rugăciunea Angelus, el le-a transmis teroriștilor: "În numele lui Dumnezeu, opriți-vă!" Decizia ținerii în Europa a două minute de tăcere a fost formulată miercuri, în timpul unei întâlniri pe tema terorismului a miniștrilor de interne ai țărilor Uniunii Europene. Radio Vatican, care s-a alăturat inițiativei, a propus-o mai departe ascultătorilor catolici din lumea întreagă

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 944, Ultimul acces: 2021-04-22 03:02:47