Logica urii, marturisita de atacul din Irak - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Logica urii, mărturisită de atacul din Irak

[2005-07-14]
L`Osservatore Romano deplânge "logica urii" care a condus la uciderea de copii într-un atac cu bombe din capitala irakiană. Mai mulți copii și un soldat american au fost uciși miercuri în vecinătatea Bagdadului, când o mașină cu bombe, condusă de un terorist sinucigaș, a intrat în patrula americană care în acel moment dădea copiilor hrană, caiete și dulciuri. Unele rapoarte vorbesc despre 27 de morți în total, 18 fiind copii.

"Logica urii a răspândit durere și plânsete: o durere care este cu atât mai acută și mai în inimă cu cât realizăm că, încă o dată, și copii inocenți sunt în mod tragic loviți de furia aberantă a violenței", putem citi în ediția de astăzi a cotidianului semi-oficial al Vaticanului. "Este un barbarism", a declarat Arhiepiscopul latin Jean Benjamin Sleiman de Baghdad pentru agenția italiană SIR. "Nu se mai oprește în fața la nimeni și nimic", a spus el. "Acei copii urmau să primească ceea ce nu aveau: hrană și dulciuri. Copiii și iubirea sunt daruri prețioase pentru toate religiile".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 989, Ultimul acces: 2021-04-08 13:40:03