Campus diecezan al Actiunii Catolice la Gioseni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Campus diecezan al Acțiunii Catolice la Gioseni

[2005-07-14]
Mănăstirea Surorilor Borromite din Gioseni a găzduit în perioada 7-10 iulie campusul diecezan al Acțiunii Catolice cu tema "Acțiunea Catolică Iași, ai curajul viitorului!". La această întâlnire de formare au participat aproximativ 80 de persoane, reprezentanți ai celor trei sectoare asociative (copii, tineri adulți), din 30 de parohii ale diecezei. După cum aflăm dintr-o corespondență semnată de Anca Lucaci pe situl Diecezei de Iași, în cadrul campusului de la Gioseni a fost reluată invitația adresată de Papa Ioan Paul al II-lea participanților la cea de-a XI-a Adunare Generală a Acțiunii Catolice Italiene: "Duc in altum, Acțiune Catolică! Ai curajul viitorului!", iar cele trei zile de formare au avut ca punct de plecare testamentul lăsat de către același Papă asociației, prin mesajul de la Loreto: "Dragii mei, vă invit să reînnoiți da-ul vostru și vă încredințez trei însemne: contemplația, comuniunea și misiunea".

Prima zi a campusului stat sub semnul comuniunii și al promovării spiritualității unității. Momentul formativ de dimineață, prezentat de pr. Felix Roca, asistent spiritual diecezan, a fost structurat pe trei părți: comuniunea Acțiunii Catolice cu păstorii, cu celelalte mișcări bisericești și cu toți oamenii de "bună voință". În cadrul discuțiilor în grupuri mici a fost aprofundată această temă, participanții având posibilitatea de a reflecta asupra provocării lansate de părintele. Acțiunea Catolică are o vocație specială și o carismă specială de colaborare cu păstorii Bisericii, iar cu celelalte mișcări bisericești este chemată să realizeze o colaborare fraternă și vizibilă. Stilul concurenței este opus celui de comuniune, a fost una din concluziile zilei. "Acțiunea Catolică trebuie să lucreze în mod eficient pentru ca societatea de astăzi să recupereze sensul adevărat al omului și al demnității sale, valoarea vieții și a familiei, a păcii și a solidarității, a dreptății și a iertării", le-a spus pr. Roca tinerilor.

"Misiunea și identitatea laicală" a fost tema celei de-a doua zi de campus. În cadrul momentului formativ pr. Felix Roca a vorbit despre vocația laicului. A treia zi de campus a stat sub semnul contemplației. "Acțiunea Catolică este chemată a fi o școală a sfințeniei!" a insistat asistentul spiritual general. Viața spirituală trebuie să ocupe un loc primordial în viața asociației. În cadrul discuțiilor din grupurile mici, participanții au vorbit despre ceea ce înseamnă astăzi a fi sfânt, au identificat obstacolele pe care membrii AC le întâlnesc în drumul lor spre sfințenie și au analizat viața spirituală a asociației. "Am descoperit împreună că rugăciunea, sacramentele, meditarea cuvântul lui Dumnezeu sunt seva care dă sens și viață activităților noastre", scrie Anca Lucaci. "Bucurie, entuziasm, tinerețe, reînnoire sunt caracteristici ce s-au văzut la campusul de la Gioseni. Disponibilitatea membrilor AC și curajul înfruntării viitorului sunt o parte din ideile ce s-au enumerat în cadrul concluziilor. Așadar, suntem chemați la a lucra împreună pentru o Acțiune Catolică mai vie, mai puternică și mai frumoasă!"

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1063, Ultimul acces: 2021-04-20 10:28:43