Chemare la rugaciune si fapte de ajutorare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Chemare la rugăciune și fapte de ajutorare

[2005-07-14]
"În aceste momente de grea cumpănă, când `toată făptura împreună suspină` (Rom. 8,22) din pricina păcatelor noastre, împărtășim durerea profundă a fraților noștri din majoritatea regiunilor țării, greu încercați de revărsarea nemiloasă a apelor care a curmat vieți omenești și a provocat mari pagube materiale", scrie Preafericitul Patriarh Teoctist al Bisericii Ortodoxe Române, într-un mesaj dat cu ocazia inundațiilor care au lovit o mare parte din țara noastră.

"În fața acestui fenomen apocaliptic, chemăm părintește pe preoții, monahii și credincioșii Bisericii noastre să îngenunchem și să ne rugăm stăruitor pentru izbăvirea de primejdii și iertarea greșelilor noastre, ca Preamilostivul Dumnezeu să-și întoarcă fața spre noi, pentru că așa cum spune psalmistul, `toți ne-am abătut, împreună netrebnici ne-am făcut` (Psalm 13,3); dar pentru ca Bunul Dumnezeu să-și întoarcă fața Sa către noi, se cuvine ca și noi să ne întoarcem nădejdea către Dumnezeu și iubirea față de semenii noștri, înlăturând barierele indiferenței, urii și nedreptății dintre noi."

"Cu părintească dragoste, chemăm pe toți fiii și fiicele Bisericii noastre să ajute pe semenii lor aflați în suferință, aducând alinare zecilor de mii de frați ai noștri fără locuințe și cele necesare vieții, colectele organizate pe plan local urmând să fie distribuite direct celor afectați, după rânduiala pe care Înaltpreasfințiții si Preasfințiții Ierarhi o vor stabili. Cunoscând că Dumnezeu `pe cel ce dă de bună voie îl iubește` (II Cor. 9,7), binecuvântăm pe toți cei care vor contribui la ajutorarea fraților noștri sinistrați. Cu părintească dragoste și binecuvântare, Preafericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române."

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1081, Ultimul acces: 2021-04-17 23:18:20