Apel umanitar din partea PS Casian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Apel umanitar din partea PS Casian

[2005-07-14]
"Am fost cu toții alături de sinistrații din Asia și din Banat, la chemarea pentru solidaritate creștinească a Sfintei noastre Biserici", scrie Preasfințitul Casian, Episcopul Dunării de Jos, într-un apel umanitar publicat de Trinitas.ro. "Aducem mulțumiri credincioșilor și preoților, care, prin jertfa lor, au readus speranța celor năpăstuiți și rugăm pe Cristos Domnul, împreună cu toți slujitorii din Eparhia Dunării-de-Jos, să ne audă rugăciunile și să ne ferească de potop și de revărsările apelor, iertându-ne greșelile noastre ale tuturor. De data aceasta, ne cheamă urgent, prin vocile lor tăcute și disperate, îndeosebi la Cosmești și în alte locuri de pe Siret, ca și în Galați și Brăila, semenii noștri pentru a le sta aproape într-o încercare care ar fi putut fi și a fiecăruia în parte. Sunt familii disperate care și-au pierdut casele, agoniseala și bunurile, fără de care nu își pot continua existența".

"De aceea, prelungim chemarea lor de a le fi aproape, întrucât acest strigăt de ajutor decurge din însăși conștiința noastră creștinească și frățească. Rugăm călduros pe preacucernicii protopopi și preoți din Eparhia Dunării-de-Jos, de la parohii și mănăstiri, să sensibilizeze pe bunii și jertfelnicii noștri credincioși în organizarea de colecte în bani, alimente și îmbrăcăminte, spre a fi distribuite neîntârziat celor ce au atâta trebuință de ele. Nu în ultimul rând, facem un apel tot atât de cald către toate persoanele cu posibilități materiale (firme, societăți comerciale, etc), care nu se vor afla în sfintele biserici la apelul preoților, să se solidarizeze cu cei încercați de inundații în Eparhia Dunării-de-Jos, la Galați și Brăila, și să participe prin preoții lor, la parohia de care aparțin, la această colectă."

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 980, Ultimul acces: 2021-04-14 06:22:26