Nici judetul Cluj nu a scapat de furia apelor. - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nici judetul Cluj nu a scapat de furia apelor.

[2005-07-14]
In urma ploilor abundente cazute in ultimele zile, 14 localitati din judetul Cluj au ramas izolate si zeci de hectare de teren agricol au fost afectate.

Mai multe amanunte despre situatia din judetul Cluj ne-a oferit Seful Departamentului de Stiri al postului de Radio Renasterea din Cluj, Simona Ilea: "Alimentarea cu apa potabila a orasului Huedin a fost pusa in pericol din cauza inundatiilor, iar o serie de drumuri au fost acoperite cu ape in ultimele 24h. 14 localitati cu peste 800 de gospodarii au ramas izolate in urma precipitatiilor inregistrate. Situatia este in curs de agravare intrucat ploaia nu s-a oprit. Prefectul Judetului Cluj a luat o serie de masuri de ajutorarea a persoanelor ramase fara legatura cu exteriorul. Primele ajutoare, constand din apa si paine, au fost trimisie in localitatea Valea Ierii, unde s-au inregistrat alunecari de teren de pe versantii muntilor si iesirea din matca a paraului Valea Vadului."

Precipitatiile abundente din ultimele zile au provocat pagube si in judetul Bistrita-Nasaud unde aproximativ 300 de hectare de terenuri agricole au fost inundate.

Mai multe detalii ne-a oferit tot Simona Ilea: "Si in judetul Bistrita-Nasaud peste 250ha de terenuri cultivate cu grau, porumb si cartofi au fost distruse in urma precipitatiilor abundente si a revarsarii unor parauri. Cea mai mare suprafata afectata de inundatii se afla in localitatile Lechinta, Chirale, Tigau si Galatii Bistritei."

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1832, Ultimul acces: 2024-03-24 11:23:50