Bilant tragic si in judetul Bacau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Bilant tragic si in judetul Bacau

[2005-07-14]
In judetul Bacau, mai multe persoane sunt date disparute dupa ce au fost luate de viituri; sunt nenumarate case si anexe gospodaresti inundate; peste 1.000 de persoane au fost evacuate; hectare de culturi agricole sunt calamitate; drumuri judetene si nationale sunt inchise circulatiei. Acesta este bilantul inundatiilor si al alunecarilor de teren produse in ultima perioada. In aceste conditii volumul pagubelor produse in judetul Bacau depaseste cu mult ceea ce a fost in Timis in primavara acestui an.

Care este situatia in acest moment ne spune corespondentul Radio Trinitas la Bacau, Parintele Adrian Ghinea: "In momentul de fata se circula fara probleme, dupa ce apele s-au retras si canalizarea a inceput sa functioneze, insa groaza i-a cuprins pe locuitorii Municipiului Bacau cand au vazut ca nivelul apei depasea 1m inaltime. Multe case au fost cuprinse de ape; multe beciuri ale blocurilor au fost inundate; cea mai mare fabrica de paine din Bacau a fost inundata. Apa de la robinete nu este potabila. Multe din cursele externe au fost suspendate datorita faptului ca multe drumuri au fost distruse."


Unul dintre cele mai afectate orase din judetul Bacau este Moinesti.
Care este atmosfera in acest moment ne spune corespondentul Radio Trinitas la Moinesti, Parintele Daniel Enea: "La ora actuala sunt momente grele pentru locuitorii din Comanesti si de pe Valea Trotusului, insa cu toate aceste greutati ei au ramas crestini: Chiar daca au pierdut totul, au avut taria si puterea de a spune ca sunt in continuare crestini si sunt sprijiniti de preoti.."


In municipiul Onesti - judetul Bacau, situatia s-a mai ameliorat dat fiind faptul ca ploaia a incetat. Au ramas in urma insa multe case distruse, zeci de hectare de teren agricol inundate si mai multe drumuri blocate.
Mai multe amanunte despre situatia din Onesti ne ofera corespondentul Radio Trinitas la Onesti, Parintele Gheorghe Arama: "La ora actuala, situatia in orasul Onesti este sub control. Din nefericire, nu este aceasi situatie in Tg. Ocna si in imprejurimi, unde nu exista apa potabila, gaz metan si curent electric, precum si pericolul de la Barajul Valea Udului. Locuitorii de pe Valea Trotusului sunt complet izolati dat fiind faptul ca apa a distrus caile de comunicare rutiera, aducand si lasand in urma copaci si pietre."

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1739, Ultimul acces: 2024-04-17 00:28:58