Papa Benedict scrie o carte - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Benedict scrie o carte

[2005-07-15]
Papa Benedict al XVI-lea scrie o carte în timpul vacanței pe care o petrece acum în Alpii italieni, a informat Cardinalul Tarcisio Bertone. Arhiepiscopul de Genova a luat marți masa cu Sfântul Părinte la cabana din satul Les Combes, în regiunea Val d`Aosta. Papa este "în cea mai bună formă, odihnit și liniștit. Aerul de munte și peisajul splendid îi sunt pe plac", a spus Cardinalul pentru publicația italiană Avvenire.

Cardinalul Bertone, care timp de șapte ani a fost secretarul Congregației pentru Doctrina Credinței, pe când Cardinalul Joseph Ratzinger (acum Benedict al XVI-lea) era prefect, a vorbit și despre programul de vacanță al Papei. "Celebrează Liturghia la 7:30AM și rămâne apoi în adorație în fața Preasfântului Sacrament, se roagă Liturgia Orelor și apoi ia micul dejun", a spus Cardinalul. "Ulterior începe să citească, să scrie și să studieze. Masa de amiază este pe la ora 1PM. După ce se odihnește pleacă în plimbare în zonă, la 1.800 m altitudine, timp în care se roagă rozariul. La sfârșitul zilei, după cină și momentele de rugăciune, se retrage pentru odihnă."

În timpul orelor de lucru, Papa "examinează documente, studiază și continuă să scrie o carte", a spus el. Întrebat dacă această carte va deveni o enciclică, prima a pontificatului său, Cardinalul Bertone a răspuns: "Pentru moment să spunem că este vorba de o carte." Prelatul a mai spus că Papa se relaxează cântând la pian, dar că în ziua când l-a vizitat, Sfântul Părinte nu a cântat. Arhiepiscopul a afirmat apoi că Papa Benedict "nu este un sportiv, ca predecesorul său, dar este un pasionat de plimbări. Probabil face mai puține ieșiri, dar se plimbă mult." Sfântul Părinte stă în aceeași cabană pe care o folosea predecesorul său, și își va încheia vacanța în Alpii italieni la 28 iulie.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 990, Ultimul acces: 2021-04-14 10:51:01