Episcopul Luigi Locati a fost ucis in Kenya - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Luigi Locati a fost ucis în Kenya

[2005-07-15]
Șase oameni înarmați l-au împușcat mortal pe Episcopul Luigi Locati, vicar apostolic de Isiolo, în nord-estul Kenyei. Episcopul de 76 de ani a avut parte de mai multe amenințări la adresa vieții sale, existând două atentate în septembrie anul trecut și în mai acest an. În final amenințările s-au împlinit: joi după-amiază el a fost ucis.

"Sângele unui mărturisitor eroic al Evangheliei" a fost vărsat "încă o dată în teritorii misionare", a comentat L`Osservatore Romano, publicația semi-oficială a Vaticanului. "Episcopul Locati tocmai se întorsese de la Nairobi, unde s-a aflat de la începutul săptămânii, și a mers să cineze la un centru aflat la 200-300 de metri de locuința sa", a declarat pentru Vatican Radio Arhiepiscopul Alain Paul Lebeaupin, Nunțiu Apostolic în Kenya. "Se întorcea acasă însoțit de două persoane atunci când a fost atacat și împușcat. Incidentul a avut loc la 7:45PM, iar el a murit la 8:15PM." L`Osservatore Romano a scris că prelatul a fost lovit "în cap de două gloanțe, și a fost imediat dus la spital. Pentru moment, cauza atacului este învăluită în mister. Investigatorii nu pot înțelege motivele aceste neîndurătoare execuții."

Originar din Vinzaglio, provincia italiană Vercelli, Luigi Locati a fost hirotonit preot în 1952. Din 1962 a fost preot "Fidei Donum" - preot trimis în țările cu clerici puțini - în Dieceza kenyană de Meru. În 1963 a devenit preot paroh în Isiolo. În 1995 a fost numit ca primul Episcop al noului vicariat apostolic de Isiolo, creat din teritoriul Diecezei de Meru. Episcopul Locati ceruse deja eliberarea din funcție pe motive de vârstă, și spera să se rămână în Kenya, "pentru a putea să își dedice energiile Bisericii", a mărturisit Nunțiul Apostolic. "A fost un om foarte generos, care și-a dedicat cea mai mare parte din viața sa de preot" ținutului Isiolo. "Mons. Locati era foarte apreciat de colegii săi întru episcopat, în special de Episcopii kenyeni. Moartea sa a fost un șoc pentru întreaga Conferință Episcopală."

"Episcopul Locati și-a dedicat energiile popoarelor nomade borana și turkana", a explicat Episcopul Ambrogio Ravasi de Marsabit, din nordul Kenyei. "Acum două zile ne-am întâlnit în Nairobi cu Nunțiul", a mai spus el. "Episcopul Locati era fericit deoarece aflase numele succesorului său și se întorcea la vicariat cu certitudinea în inimă că își lasă jurisdicția pe mâini bune." Conform Nunțiului, crima "nu poate fi considerată ca motivată politic sau religios". Recent, scrie L`Osservatore Romano, Episcopul Locati declara despre el: "Sunt un simplu misionar care a ales să evanghelizeze prin promovarea educației în rândul tinerilor din Isiolo".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 963, Ultimul acces: 2021-04-22 20:21:35