Staulul din Betleem… la Constanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Staulul din Betleem… la Constanta

[2005-12-23]
(Roland Paraschiv; Mihai Brasov / AARC Muntenia)
In aceasta perioada a anului, crestinii au sufletul deschis pentru marile adevaruri ale mantuirii. Desi adventistii nu serbeaza minunea nasterii Domnului la o data stabilita oficial, totusi trebuie sa se implice in activitati de predicare a marilor teme ale mantuirii. In acest context, la Constanta a avut loc o actiune unica prin impact si prin forta argumentelor. Intre 20-22 decembrie 2005, in fata Magazinului Tomis, zeci de tineri s-au implicat activ in scenele nasterii din Betleem. La reusita acestei actiuni au participat ca organizatori Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie (ASEF) si Magazinul Tomis. Voluntarii au fost tinerii din Asociatia Exploratori pentru Viitor si Asociatia Studenteasca AMiCUS. Iar partenerul media al proiectului ,,Staulul din Betleem” a fost Radio Vocea Sperantei Constanta. Teatrul Fantasio din Constanta a contribuit cu o parte din costumatie.

Organizatorul principal al proiectului, pastorul Mihai Brasov a spus ca ,,scopul nostru este sa-i ajutam pe oameni si in mod special pe copiii care viziteaza staulul, sa aiba o imagine in marime naturala a minunii care a avut loc acum circa 2000 de ani. Vor putea vedea pe Iosif, Maria, magii, pastorii si alte personaje. In staul vor fi doua oi, un caine si simpatica magarita Stela.”

Tinerii din tot judetul Constanta s-au unit pentru a contribui la acest proiect inedit. Unii au construit staulul, altii au stat de paza zi si noapte impreuna cu Mihai Brasov, altii au impartit pliante si carti Calea catre Hristos, altii au adus ceai fierbinte pentru figuranti, iar cei mai multi imbracau hainele personajelor biblice pentru a-i inlocui pe cei care stateau in ger. Muzica religioasa realiza atmosfera de pace din jurul staulului.

In fiecare zi, circa 3000 de persoane au vizitat staulul, au stat de vorba cu voluntarii, s-au interesat de subiecte religioase. Toti vizitatorii au fost incantati de aceasta idee si isi aduceau copiii in mod special la staul. Cele circa 3000 de pliante cu mesaje biblice si cu reclamele organizatiilor care au contribuit la proiect si cele circa 70 de carti religioase primite de vizitatori stau marturie cu privire la interesul foarte mare al constantenilor pentru mesajul mantuirii. Puteti vedea in curand cateva fotografii de la acest proiect la adresa: http://www.adventistmuntenia.ro/newstext.php?id=394.

Sursa: www.Intercer.ro


Contor Accesări: 950, Ultimul acces: 2024-04-03 06:17:06