Scoala de Teologie pentru Laici continua la Traian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Școala de Teologie pentru Laici continuă la Traian

[2005-07-15]
"Au trecut deja patru ani de la deschiderea cursurilor de formare teologico-pastorală pentru laici și persoane consacrate", scrie pr. Gianfranco Maronese pe situl Diecezei de Iași, Ercis.ro. "Cursurile s-au desfășurat în mod mulțumitor și s-a respectat programul cu mult interes, iar prezența și entuziasmul cursanților au fost îmbucurătoare. Având în vedere că Sinodul diecezan a promovat prezența și importanța laicilor pregătiți în Biserică, considerăm aceste cursuri a fi o adevărată contribuție în pregătirea laicilor și a persoanelor consacrate, oferite de către Casa de Reculegere a Misionarilor Verbiți - Traian, în colaborare cu Părinții Franciscani, cu Frații Școlilor Creștine și oferind în cadrul acestor cursuri și o cunoaștere a spiritualității ortodoxe, beneficiind de ajutorul acordat de pr. Mihăiță Popovici, preot ortodox din Roman".

Cei interesați de aceste cursuri sau pentru orice fel de informații, sunt invitați să sune la 0233/735370 sau să trimită un email la verbiti@artelecom.net. Pentru participarea la aceste cursuri nu există limită de vârstă, atât pentru laici cât și pentru persoanele consacrate. La final se acordă un atestat aprobat de Excelența sa Petru Gherghel, care confirmă în cadrul Bisericii că ați beneficiat de o pregătire teologică și catehetică. Anul de studiu 2005-2006 se va deschide oficial în ziua de 24 septembrie 2005, zi în care vor fi înmânate și atestatele celor care au absolvit. Situl Ercis.ro citează și câteva opinii ale unor cursanți. O reproducem pe cea semnată de Marina Creangă, din Bacău: "A trecut un an de când am deschis pentru prima dată ușa casei Misionarilor Verbiți din Traian; eram singură, nu cunoșteam pe nimeni, dar toate temerile mele s-au spulberat în momentul în care am fost întâmpinată cu o imensă căldură de către pr. Franco, responsabilul casei. Citisem despre aceste cursuri de teologie în revista `Lumina creștinului`, știam că nu am o pregătire religioasă și mi-am dorit să cunosc mai mult, să pătrund misterul viu al lui Dumnezeu. La început a fost destul de greu, adânca noapte a neștiinței mele nu se mai sfârșea, dar treptat a ajuns spre mine lumina cuvântului divin. Lumina a fost adusă de minunații noștri profesori, niște oameni excepționali; nu țin cont de faptul că au titluri universitare, ci se comportă normal, ne tratează ca pe egalii lor. În acest an de studiu am învățat multe, am învățat să împart cu ceilalți, să iubesc oamenii mai mult, să fiu mai atentă la ce se întâmplă în jurul meu, să-l văd pe Dumnezeu pretutindeni. Și, de aceea, dragi creștini, vă sfătuiesc să veniți la Traian. Veniți să vă trăiți viața în lumina cuvântului divin! Veniți!"

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1079, Ultimul acces: 2021-04-18 06:02:57