Prima serie a Cursurilor de indrumare a duhovnicilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima serie a Cursurilor de îndrumare a duhovnicilor

[2005-07-14]
În perioada 18-22 iulie 2005, la Cluj-Napoca, se va desfășura prima serie a Cursurilor de îndrumare duhovnicească, organizate în Arhiepiscopia ortodoxă a Clujului la propunerea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Bartolomeu și cu aprobarea Permanenței Consiliului eparhial. Deschiderea festivă va avea loc, luni, 18 iulie 2005, la ora 9.00, și va fi marcată printr-un Te-Deum de mulțumire săvârșit de Preasfințitul Episcop Vicar Irineu Bistrițeanul, în Paraclisul Facultății de Teologie din Piața Avram Iancu nr. 18.

Cursurile organizate sub forma unor colocvii vor avea o tematică practică, formativă și vor viza dialogul dintre cursanți și duhovnicii monahi și mireni invitați. Acesta va fi axat pe teme de mare importantă pastorală cum ar fi: rolul duhovnicului în societate astăzi, condițiile spovedaniei, actualitatea canoanelor, pregătirea credincioșilor pentru spovedanie, raportul dintre Spovedanie și Împărtășanie. Cursurile se vor desfășura în mai multe serii la care vor participa preoții de mir (de parohie) din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, câte 50 în fiecare serie. Printre duhovnicii îndrumători invitați se numără părintele Teofil Părăianu de la Mânăstirea Sâmbăta de Sus, părintele Ioan Cojan de la Mânăstirea "Sfântul Ioan Botezătorul" din Alba Iulia, părintele Serafim Man de la mănăstirea Rohia alături de alți duhovnici monahi și mireni.

În știrea publicată pe situl Arhiepiscopiei ortodoxe este citat la final IPS Bartolomeu Anania: "În postura lui de duhovnic, preotul este medicul care trebuie să aline, să panseze și să vindece rănile sufletului, cu tact, experiență și răbdare, asemenea doctorului care, prin discuțiile cu pacientul, reface anamneza bolii, cu toate detaliile ei, spre o mai completă vindecare: Spovedania este una din cele mai puternice și, în același timp, discrete instituții a Bisericii."

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1320, Ultimul acces: 2021-04-18 15:07:35