Mai multi pelerini in Betleem - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mai mulți pelerini în Betleem

[2005-12-24]
Peste 30.000 de persoane sunt așteptate anul acesta în pelerinaj în orașul nașterii lui Isus, ceea ce ar putea face din acest Crăciun cel mai plin de pelerini după tensiunile izbucnite în septembrie 2000. Pelerinii s-au strâns astăzi în Piața Ieslei de lângă Biserica Nașterii, construită pe locul unde tradiția afirmă că s-ar fi născut Isus, pentru a urmări procesiunea tradițională de Crăciun, informează Associated Press.

Retragerea israeliană din Fâșia Gaza și scăderea violențelor în acest an au adus un plus de bucurie atmosferei din Betleem. Speranțe de pace pentru Orientul Mijlociu au fost exprimate de catolici din lumea întreagă. Joi, Episcopii Catolici din Irlanda au trimis un mesaj de Crăciun Patriarhului Michel Sabbah de rit latin al Ierusalimului. "Dorim să ne exprimăm solidaritatea cu Dvs și cu creștinii din Țara Sfântă, care de șase ani consecutivi trăiți o stare de frică și disperare în urma actualei situații politice", se spune în mesaj. "Deplângem și noi violența încurajată de părți în acest continuu conflict. Recunoaștem și ne exprimăm îngrijorarea că, în urma situației triste de la Dvs, tot mai mulți creștini se simt obligați să își părăsească locul natal pentru a merge în țări străine."

Mesajul continuă: "Deplângem de asemenea consecințele actualului program care continuă să adâncească separarea între diferiții oameni din Țara Sfântă. Îi încurajăm pe creștini să viziteze Țara Sfântă și în special Betleemul, în ciuda dificultăților din regiune. De acest Crăciun ne rugăm pentru dreptate și pace pentru toții oamenii din țara unde s-a născut Domnul nostru Isus Cristos. Speranța noastră este exprimată în scrisoarea Papei Benedict al XVI-lea pentru Ziua Mondială Păcii, când spune: Pacea este o dorință inerentă a inimii fiecărei persoane, indiferent de cultura sau identitatea sa particulară."

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 413, Ultimul acces: 2021-04-30 22:41:15