Familiile trebuie sprijinite - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Familiile trebuie sprijinite

[2005-12-30]
În această dimineață Papa Benedict al XVI-lea a vizitat dispensarul Santa Maria, aflat în Vatican. Dispensarul asistă și ajută familiile din diferite țări, de diferite naționalități și religii, punând accentul pe copii. Zece medici cu diferite specializări colaborează cu acest centru, precum și un psiholog și 40 de voluntari, coordonați de Fiicele Carității Sf. Vincețiu de Paoli. În discursul său, Sfântul Părinte a subliniat că această vizită are "o semnificație specială deoarece are loc în perioada Crăciunului: în aceste zile privirea noastră este îndreptată asupra Copilului Isus". Ca în grota din Betleem, "Isus bate la ușa inimilor noastre, cerându-se să îi facem loc în viețile noastre. Așa este Dumnezeu: el nu se impune, nu intră cu forța, ci cere, ca un copil, să fie ascultat. Într-un anume sens, [...]așteaptă ca noi să ne deschidem inimile față de El și să avem grijă de El".

După ce a amintit că astăzi a fost celebrată Sfânta Familie din Nazaret, Papa a spus că, văzând activitatea din dispensar efectuată pentru copii și pentru părinții lor, dorește să sublinieze "vocația fundamentală a familiei de a fi locul primar și fundamental pentru primirea vieții. Conceptul modern de familie, dezvoltat și ca reacție la trecut, pune un mare accent pe iubirea maritală, subliniind aspectele subiective ale libertății de alegere sau ale sentimentelor. Este astfel mai dificil să se perceapă și să se înțeleagă chemarea la colaborarea cu Dumnezeu în procrearea vieții umane." Sfântul Părinte a adăugat: "De asemenea, societățile contemporane, chiar și cu atâtea mijloace la îndemână, nu pot întotdeauna simplifica sarcina părinților, nici la nivelul motivațional spiritual și moral, nici la nivelul condițiilor practice de viață. Există o mare nevoie, din punct de vedere social, dar și politic și legislativ, de susținerea familiei, iar inițiative precum dispensarul vostru sunt foarte utile de aceea. Sunt realități mici dar importante și, mulțumim lui Dumnezeu, Biserica este plină de ele și nu încetează să le facă disponibile tuturor."

Înainte să încheie, Papa Benedict al XVI-lea i-a invitat pe cei prezenți să se roage "pentru familiile din Roma și din lume, în special pentru cei care trec prin perioade dificile și pentru cei care sub obligați să trăiască departe de ținuturile lor natale. Ne rugăm pentru acei părinți care nu le pot asigura copiilor lor lucrurile necesare pentru sănătate, educație sau pentru o viață demnă și liniștită."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 915, Ultimul acces: 2024-04-15 01:08:23