Omule modern si adult, increde-te in Pruncul Isus! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Omule modern și adult, încrede-te în Pruncul Isus!

[2005-12-25]
Astăzi la amiază, în solemnitatea nașterii Domnului nostrum Isus Cristos, Papa a adresat tradiționalul mesaj de Crăciun din balconul central al Bazilicii Vaticane, primul mesaj de acest gen din pontificatul său, transmis de 111 stații de televiziune în 68 de națiuni. Sfântul Părinte a spus: "În această zi solemnă, proclamarea îngerului răsună din nou, invitându-ne și pe noi, bărbații și femeile celui de-al treilea mileniu, să îl primim pe Mântuitorul. Fie ca omenirea de astăzi să nu ezite să îl lase să intre în propriile case, în orașe, în națiuni, în fiecare colț al pământului!".

Papa Benedict a făcut apoi o tristă constatare: "omul epocii tehnologice riscă să devină victimă a propriilor realizări intelectuale și tehnice, sfârșind într-o ariditate spirituală și o golire a inimii. De aceea este atât de important să își deschidă mintea și inima față de Nașterea lui Cristos, eveniment al mântuirii care poate da o nouă speranță existenței fiecărei ființe umane." Pontiful a continuat apoi energic: "Trezește-te, omule al mileniului trei! De Crăciun, Atotputernicul se face copil și are nevoi de ajutor și protecție. Modul său de a fi Dumnezeu reprezintă o provocare pentru modul nostru de a fi oameni. Bătând la ușile noastre, el ne provoacă pe noi și libertatea noastră; ne invită să ne examinăm modul în care ne înțelegem și trăim viețile noastre. [...] Omule modern, adult și totuși uneori slab în gând și în voință, lasă-te luat de mână de Pruncul din Betleem; nu te teme, ai încredere în El! Forța dătătoare de viață a luminii sale te încurajează să te implici în edificarea unei noi ordini mondiale, bazată pe raporturi drepte etice și economice. Iubirea lui să călăuzească popoarele și să le întărească conștiința comună de a fi "familie" chemată să construiască relații de încredere și de sprijin reciproc."

Cu gândul la situațiile tensionate din diferite continente, Sfântul Părinte a implorat susținere pentru "toți cei care lucrează în Africa în favoarea păcii și a dezvoltării integrale, opunându-se luptelor fratricide, pentru ca să se consolideze actualele tranziții politice încă fragile, și să fie protejate cele mai elementare drepturi ale celor care trec prin tragice crize umanitare, precum în Darfur și în alte regiuni ale Africii centrale." Papa i-a mai cerut lui Dumnezeu "să conducă popoarele latino-americane la a trăi în pace și armonie. Să dea curaj oamenilor de bunăvoință din Țara Sfântă, din Irak, din Liban, unde semnele de speranță, care nu lipsesc, așteaptă să fie confirmate de acțiuni inspirate de corectitudine și înțelepciune; să favorizeze procesele de dialog în peninsula coreeană și în celelalte țări asiatice, pentru ca, odată depășite divergențele periculoase, să se ajungă, în spirit de prietenie, la concluzii coerente de pace, atât de așteptate de acele populații."

Papa a petrecut aproximativ o jumătate de oră în balconul Bazilicii, după mesajul Urbi et Orbi salutând credincioșii în 33 de limbi. În fața sa s-au aflat aproximativ 40.000 de credincioși. Alături i-au stat doi prelați: Cardinalii Georges Cottier, fost teolog al casei pontificale, și Cardinalul Dario Castrillon Hoyos, prefectul Congregației pentru Cler. Papa Ioan Paul al II-lea a stabilit un "record" la saluturile în diverse limbi când de Crăciun a urat sărbători fericite în 62 de limbi.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 605, Ultimul acces: 2021-05-04 00:21:29