Dumnezeu sa ne gaseasca inimile deschise - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dumnezeu să ne găsească inimile deschise

[2005-12-25]
Sfântul Părinte a celebrat Liturghia din noaptea de Crăciun în Bazilica Vaticană. În timpul cântării "Gloria", copii din cinci continente au așezat flori în fața imaginii Pruncului Isus. După lectura Evangheliei, Papa Benedict al XVI-lea a susținut predica, indicând calea de cunoaștere a lui Dumnezeu, care "nu este o singurătate eternă ci de fapt un cerc de iubire și de dăruire reciprocă. [...] Dumnezeu este atât de bun încât poate renunța la splendoarea sa divină și să vină într-un staul, pentru ca noi să îl putem găsi, pentru ca bunătatea Sa să ne poată atinge, să ni se dea nouă și să continue să lucreze prin noi. Acesta este Crăciunul: `Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut!` Dumnezeu a devenit unul dintre noi, pentru ca noi să putem să fim cu El și să devenim ca El. A ales ca un semn Copilul întins în iesle: astfel este Dumnezeu. Astfel ajungem noi să îl cunoaștem".

Papa s-a concentrat apoi asupra cuvântului "lumină": "Oriunde gloria lui Dumnezeu apare, lumina se răspândește prin lume. Sfântul Ioan ne spune că `Dumnezeu este lumină și nici un întuneric nu este întru El`. Lumina este sursa vieții. Dar mai întâi lumina înseamnă cunoaștere; înseamnă adevăr, spre deosebire de întunericul falsității și ignoranței. Lumina ne dă viață, ne arată calea. Dar lumina, ca sursă de căldură, înseamnă și iubire. Unde există iubire, lumina strălucește în lume; unde există ură, lumea rămâne în întuneric. [...] Din Betleem o rază de lumină, iubire și adevăr strălucește peste veacuri. Dacă ne uităm la sfinți - de la Paul și Augustin la Francisc și Dominic, de la Francisc Xavier și Tereza de Avila la Maica Tereza de Calcutta - vedem acest fluviu de bunătate, această cale a luminii aprinsă mereu de misterul de la Betleem, prin care Dumnezeu a devenit un Copil. Împotriva violenței din lume Dumnezeu opune, prin acel Copil, bunătatea sa și ne cheamă să îl urmăm."

La final Sfântul Părinte a invitat "să ne rugăm pentru pacea în Țara Sfântă: Privește, Doamne, asupra acestui colț de pământ, țara ta natală, care îți este atât de dragă! Lasă lumina Ta să strălucească asupra ei! Fă să cunoască pacea!" Pornind de la o dublă deschidere pe care o observă la păstori, Papa Benedict a spus: "Dumnezeu îi iubește pe toți, deoarece cu toții suntem creaturile Sale. Dar unele persoane și-au închis inimile; nu există nici o ușă pe care să intre iubirea Sa. Ei cred că nu au nevoie de Dumnezeu sau nu îl doresc. Alte persoane, care din punct de vedere moral sunt poate mai mizerabile și mai păcătoase, trăiesc cel puțin o oarecare remușcare. Ele îl așteaptă pe Dumnezeu. Își dau seama că au nevoie de bunătatea Sa, chiar dacă nu au o idee clară despre ce înseamnă aceasta. În inimile lor în așteptare lumina lui Dumnezeu poate să intre, și cu ea, pacea Sa. Dumnezeu caută persoanele care pot să îi fie vase și vestitori ai păcii Sale. Să ne rugăm ca El să nu ne găsească inimile închise. Să ne străduim să fim vestitori activi ai păcii - tocmai în lumea de astăzi."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 413, Ultimul acces: 2021-05-17 10:01:34