PS Aurel, de Craciun, la Roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Aurel, de Crăciun, la Roman

[2005-12-31]
Episcopul auxiliar de Iași a sărbătorit nașterea Pruncului Isus într-o parohie prunc, s-ar putea spune, având doar un an și ceva de existență. În 25 decembrie PS Aurel Percă a fost primit cu bucurie de tânăra comunitate parohială "Isus, Bunul Păstor" din Roman, avându-l ca paroh pe pr. Francisc Fărcășel. Această parohie a fost înființată în august 2004, iar cei interesați pot afla informații despre viața ei de pe situl ParohiaIsusBunulPastor.cnet.ro.

Liturghia prezidată de PS Aurel s-a ținut în capela construită provizoriu, până când va fi acoperită biserica deja începută. Cu ocazia Crăciunului, Episcopul i-a îndemnat pe credincioși să primească viața venită pe pământ în persoana Pruncului Isus, iar, o dată cu biserica de piatră, să se maturizeze și biserica vie pe care ei o formează. După Liturghie, copiii și tinerii comunității au prezentat o scenetă cu nașterea Domnului ținând seama și de oamenii timpului prezent, care dau mai multă importanță pregătirilor exterioare decât interiorizării și trăirii mesajului de iubire și de viață adus de Pruncul Isus. Tot acest program liturgic și festiv s-a terminat cu colinde specifice Nașterii Domnului și cu binecuvântarea acordată de Episcopul Aurel.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1036, Ultimul acces: 2021-04-23 16:30:16