Biciclete pentru cateheti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biciclete pentru cateheți

[2005-12-31]
Situl Ercis.ro, al Diecezei Romano-Catolice de Iași, a publicat după Crăciun un articol-mulțumire al pr. Adrian Stoica, ce activează ca misionar în Africa. "Deja de mai bine de un an am luat în primire un teritoriu misionar compus din 53 de sate cu centrul la Djebonua", scrie părintele. "Pentru noi, doi preoți români, prima necesitate a fost să formăm un grup de cateheți pe care să ne bazăm în munca noastră de evanghelizare. Astfel, în fiecare lună am organizat o zi de formare a unui grup, care, cu timpul, a numărat 25 de persoane. Recrutările le-am făcut în rândul celor nou botezați, cărora încă din timpul catecumenatului le-am vorbit despre misiunea fiecărui botezat de a fi mesager al veștii celei bune, de a fi misionar".

Cei doi preoți români au reușit să formeze astfel un grup care să poată să se ocupe mai departe de catehizarea conaționalilor lor. O problemă o reprezintă însă "lipsa mijloacelor de transport; și e vorba aici de biciclete: singurul mijloc la îndemâna lor. Căci dacă am reușit să-i formăm într-o oarecare măsură, se cuvenea ca de această formare să beneficieze oamenii din satele de unde altfel veneau. Și pentru a-i trimite pe jos am remarcat că nu am fi reușit prea mult. Ce era de făcut?" Pr. Adrian Stoica, din Coasta de Fildeș, a contactat grupul misionar "Inimă de mamă", care activează în Dieceza de Iași, având sediul la Tomești. "Am avut curajul să mă încred în acest grup și nu am greșit. Vorbindu-le despre problema noastră, au răspuns prompt și, în mai puțin de o lună, am reușit să cumpărăm, cu cei 350 de euro pe care ni i-au trimis, 8 biciclete care au fost distribuite cateheților noștri în ziua de 19 decembrie 2005, zi de formare."

"Un gest simbolic aș spune eu, care inaugurează o nouă etapă în drumul misionar al Bisericii noastre locale, dar și un exemplu de urmat. Biserica noastră demonstrează astfel că este matură și deci misionară. Și pe bună dreptate putem spune că o inimă de mamă din România a ajuns în Coasta de Fildeș pentru a se îngrijii de noii ei fii. Cred că a fost un cadou frumos pe care ni l-ați oferit de Crăciun, drept pentru care vă spunem în limba celor de aici (baule): Amu klwoao! = Vă mulțumim! Domnul să vă răsplătească însutit!"

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1738, Ultimul acces: 2024-03-26 04:49:28